Referencer /

København:
Købmagergade 7-9
DK-1150 København K

Jylland:
Krøyer Kielbergs Vej 3
DK-8660 Skanderborg

Telefon: +45 7028 2870
Fax: +45 7028 2991
e-mail: info@sdk.sas.com

Referencer

PrintvenligPrintvenlig

Referencer

 

Lundbeck sparer penge med SAS®-miljø til markedsdata

Lundbeck renser, værditilfører og analyserer medicinske markedstal fra 51 lande i et SAS® Business Intelligence-miljø. Lundbecks analytikere trækker på hele SAS’ analysekraft fra Excel.

  
Lundbeck fokuserer på udvikling af medicin mod depression, Alzheimer, Parkinson og psykose. Derfor følges og analyseres markedsdata for disse produkter i særlig høj grad.

"Vores analytikere i afdelingen arbejder tæt sammen med en række andre beslutningstagere i Lundbeck. Det handler om prissætning af produkter, ledelsesspørgsmål i enkelte markeder, introduktion af nye produkter, investor relations og meget andet. Disse gode mennesker har ofte brug for særlige analyser, som analytikerne gennemfører inde i SAS-miljøet. Denne viden er den reelle værdi for Lundbeck", siger Tom C. Mortensen.

SAS-miljø klargør data og producerer standardrapporter
Lundbeck køber månedlige data fra 36 lande og kvartalsdata fra 15 lande. Lundbeck interesserer sig især for salget af medicin mod depression, Alzheimer, Parkinson og psykose. Data omfatter 17.800 forskellige pakker af medicin med forskellige antal af doser og styrker og over 100 aktive stoffer.

Når data ankommer som et upload til en server, tager SAS-miljøet over og gennemfører en række automatiske processer. Data bliver renset, så stavningen af produktnavnene er korrekt, og SAS-miljøet omregner automatisk medicinpakkerne til antal behandlingsdage, så samtlige produkter bliver sammenlignelige. Samme dag ligger en række standardrapporter klar til Lundbecks øvrige afdelinger.

Excel som front-end
"90-95% af brugen af SAS-miljøet er ad hoc-analyser. Vi er 10 analytikere, som gennemfører disse analyser. Fra starten tog vi den beslutning, at analytikerne skulle kunne arbejde i Excel og aflevere deres analyser i Excel. Og selv om de kun ser Excel, så trækker de på hele SAS-paletten af funktionalitet", forklarer Tom C. Mortensen, som er afdelingens SAS-specialist.

Brugerne af de mange analyser internt i Lundbeck omfatter marketing, prissættere og medarbejdere i business operations, investor relations, new product, ledelse og koncernledelse.   

Samarbejdet med SAS
"SAS-værktøjet imødekommer størstedelen af vores krav. Vi har en god og løbende dialog med SAS om mulige udviklinger og løsninger på yderligere behov. Vi bruger også SAS Institutes konsulenter i forbindelse med opgraderinger eller særlige problemstillinger", siger Tom C. Mortensen.

Da Tom C. Mortensen er den eneste i marketingafdelingen, der udvikler i SAS-miljøet, lægger han stor vægt på at netværke med andre SAS-udviklere i virksomheden. Han deltager også flittigt i andre SAS-fora, såsom Phuse, SAS Danmark og SAS Global Forum.

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Lundbeck - Markedsdata

Udfordring:
Hurtig og korrekt viden om markedsdata i store dele af verden og et fleksibelt analysemiljø til at analysere data ad hoc.
Løsning:
SAS Business Intelligence Server danner et miljø, hvor 10 analytikere tilgår alle SAS' analytiske funktioner med Excel som front-end.
Fordele:
Omkostningsbevidst udnyttelse af markedsdata med automatiserede rutiner til standardrapporter og stærke analytiske funktioner.
Produkter:
SAS® Business Intelligence Server
Citat:

SAS-værktøjet imødekommer størstedelen af vores krav. Vi har en god og løbende dialog med SAS om mulige udviklinger og løsninger på yderligere behov. Vi bruger også SAS Institutes konsulenter i forbindelse med opgraderinger eller særlige problemstillinger

Tom C. Mortensen

Data Manager, Market Research & Competitive Intelligence