Referencer /

København:
Købmagergade 7-9
DK-1150 København K

Jylland:
Krøyer Kielbergs Vej 3
DK-8660 Skanderborg

Telefon: +45 7028 2870
Fax: +45 7028 2991
e-mail: info@sdk.sas.com

Referencer

PrintvenligPrintvenlig

Referencer

 

Islands Hjerteforening opnår øget effektivitet og videndeling med SAS®

En mere effektiv analyse gør det muligt for flere forskere at få glæde af fordelene ved at bruge SAS

Islands Hjerteforening (IHF) blev grundlagt i 1964 med det formål at identificere og forske i de vigtigste risikofaktorer forbundet med hjerte-/karsygdomme på Island. Helt fra begyndelsen havde man lagt stor vægt på at kommunikere resultaterne af forskningen til den brede befolkning og sundhedssektoren, men kravene til effektivitet og forskningens tilstedeværelse er blevet øget med årene.

Øgede krav til udveksling af forskning
Organisationer inden for medicinal- og sundhedsindustrien erfarer en øget udveksling af forskning på tværs af internationale grænser. Kravene til forskningsidéer og analyser øger i takt med det internationale samarbejde. IHF håndterer denne problemstilling med en serverbaseret SAS-løsning til at effektivisere adgangen til de analytiske ressourcer.

Thor Aspelund, Statistisk Afdeling i IHF, er chef for tre statistikere, som støtter organisationens overordnede statistiske og analytiske apparat. 

- Statistisk Afdeling hjælper og støtter organisationen med en række opgaver af varierende karakter. De hjælper forskerne med at takle videnskabelige spørgsmål gennem hensigtsmæssige statistiske analyser, de fungerer som konsulenter for forskerne i planlægningen af studierne og gennemførelsen af analyserne, de deltager i at skrive videnskabelige artikler og resuméer, og – slutteligt – de yder støtte gennem nødvendige kvalitetskontrolanalyser, siger Aspelund.

- Vi oplever et øget internationalt forskningssamarbejde. Da SAS bruges internationalt, har vi konstateret, at udveksling af idéer og analyser bliver meget mere simpel. IHF arbejder med mange problemstillinger samtidigt, hvilket betyder, at analyserne skal være veldokumenterede og projektprocesserne klart forståelige.
Intuitiv brugerflade med SAS

Intuitiv brugerflade med SAS® Enterprise Guide®
Efter at have været en succesfuld SAS-kunde i mange år ønskede IHF at udbygge og effektivisere brugen af SAS gennem en serverbaseret løsning. Man ønskede også at tilbyde en problemfri indlæringskurve for brugere med overfladisk kendskab til SAS gennem et mere intuitivt bruger-interface. Thor Aspelund ser SAS® Enterprise Guide® som et ideelt værktøj til at opnå dette.

- SAS Enterprise Guides procesflowfunktion passer ind i “kulturen” i IHF gennem brugen af mind maps til at organisere projekter. Nu kan vi vise alle data management-opgaver og -analyser som procesflows i Enterprise Guide.  Rapporterne er færdige, når der er behov for dem.

Fordelene med løsningen er mange, og – som Aspelund siger – den brugervenlige, grafiske interface og den ukomplicerede adgang til datakilderne og rapporteringsfunktionaliteten i SAS Enterprise Guide har haft direkte indflydelse på, hvordan opgaverne udføres.

- Nu er vi i stand til helt og holdent at integrere analysetrinnene i procesflowet. Hver del af analyseprojektet er defineret som en proces og opsætningen er lavet på en måde, som gør procesflowet helt tydeligt. Dette er meget mere kompliceret, når man koder lineært.

Det lange forhold til SAS har betydet, at IHF som organisation har udviklet en præference for SAS-produkter. Der er i dag totalt 7-8 SAS-brugere i organisationen, hvoraf 2 er eksperter, 1 er superbruger og 4-5 er brugere med overfladisk kendskab – fra forskere til studentermedhjælpere. Nye brugere, som arbejder på projekter, har SAS som deres førsteprioritet af flere grunde.

- Vi arbejder altid på mange forskellige forskningsprojekter samtidigt, hvilket gør organiseringen af resultaterne helt afgørende. Enterprise Guide gør det ukompliceret at organisere vores resultater og de kan bruges omgående eller senere i møder mellem specialister og analytikere, siger Aspelund, og tilføjer:

Ressourceffektivt overblik over analyser
- Vi har definitivt et bedre overblik over alle vores analyser nu, og organisationsmulighederne i Enterprise Guide har gjort det muligt for os at finde nye vigtige sammenkædninger i vores data.

For Thor Aspelund findes der ikke et seriøst alternativ til SAS, når det drejer sig om de nøgleelementer, der kræves i IHF's arbejde.

- I lyset af data management- og analysefunktionaliteterne, integration med Oracle og de effektive statistiske metoder – hvad enten det drejer sig om regression, logistik eller overlevelse – kombineret med procesflowkonceptet i SAS Enterprise Guide, så er denne løsning ideel for os. Vi kan få adgang til data og hurtigt estimere en hvilken som helst interessant effekt.

- Fordi vi er en non-profit, videnskabelig organisation, er det vigtigt for os at være så ressourceeffektive som muligt. Den ukomplicerede måde at dele data og information gennem SAS Enterprise Guide har gjort, at vi arbejder mere effektivt i vores forskning, afslutter han.

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Icelandic Heart Association - Videndeling

Udfordring:
IHF havde brug for effektivt at dokumentere og dele deres forskning samtidig med, at deres projektflow blev klart forstået.
Løsning:
IHF bruger SAS Enterprise Guide til at organisere og dele værdifuld forskningsinformation. Brugerne genererer statistiske resultater i Enterprise Guide og bruger procesflowet til at forstå hvert trin fra oprettelse af data gennem visualisering til deskriptive metoder og modellering.
Fordele:
Det er lettere at dele forskning og data. Løsningen gør det meget lettere for nye brugere at arbejde med systemet.  Det gør dem mere trygge i deres arbejde og er tidsbesparende, fordi der er mindre behov for input og vejledning fra eksperterne.
Citat:

Fordi vi er en non-profit, videnskabelig organisation, er det vigtigt for os at være så ressourceeffektive som muligt. Den ukomplicerede måde at dele data og information gennem SAS Enterprise Guide har gjort, at vi arbejder mere effektivt i vores forskning

Thor Aspelund

PhD og statistiker