Nyheder / Pressemeddelelser

København:
SAS Institute A/S

Købmagergade 7-9
DK-1150 København K
Telefon: +45 7028 2870
Fax: +45 7028 2991
e-mail: info@sdk.sas.com

Press Release

Printvenlig Printvenlig

Nyheder og presse

SAS rider på visualiseringsbølgen

Lynhurtig visualisering af store og komplekse datamængder giver SAS Institute vækst både nordisk og globalt. Globalt voksede omsætningen med 5.2 pct. og i Norden voksede SAS Institute med 3 pct. fra 2012 til 2013.

København, Danmark  (23. jan. 2014)  – SAS Institute – global leverandør af business analytics – opnåede en rekordomsætning på 16,6 mia. kr. i 2013. Den nordiske region omsatte for 1,2 mia. kr., og både globalt og nordisk bidrog datavisualisering til væksten.

"Datavisualisering sætter virksomheder i stand til at stille skarpt på forretningsmæssige muligheder og risici. Disse analytiske softwareløsninger sætter vores kunder i stand til at høste værdien af big data, og derfor er den trend helt afgørende for vores egne resultater", siger nordisk direktør Bent Sørensen fra SAS Institute.

I Norden leverede SAS Institute alene i november og december 90 ud af årets150 leverede visualiseringsløsninger. Navnlig SAS® Visual Analytics bidrog til fremgangen i Norden og til SAS Institutes fortsatte vækst inden for business analytics. Flere end 1.500 kunder verden over bruger nu denne softwareteknologi. Globalt set voksede salget af løsninger inden for risikostyring, svindelbekæmpelse og sikkerhed med 44 pct. og var det hurtigst voksende forretningsområde.

"Data strømmer ind så hurtigt og i så store mængder, at virksomheder kun kan gøre en forskel, hvis de har en high performance-analytisk infrastruktur. Over de sidste to år har vi udviklet en banebrydende analytisk teknologi, som skaber værdi af alle disse data", siger CEO Jim Goodnight fra SAS Institute.

SAS Institute opnåede i Danmark en omsætning på 554 mio. kr. Det danske marked er meget modent, og SAS har i forvejen en stor markedsandel inden for business intelligence og business analytics.

"Vi har fået en række nye engagementer med kunder som Socialstyrelsen, SKAT og Louis Nielsen. De nye kunder supplerer en meget stor kundebase i den offentlige og private sektor, hvor vi leverer de analytiske løsninger", siger Bent Sørensen, som både er adm. direktør for SAS Institute i Danmark og i Norden. I Danmark og Norden er den finansielle og den offentlige sektor stadig blandt de største aftagere af SAS-teknologien, mens løsninger til sundhedssektoren og til integrated marketing management er i vækst.

SAS fastholder globalt et klart fokus på innovation og kundeservice, og virksomheden reinvesterer 25 pct. af 2013-omsætningen i forskning og udvikling.

Om SAS Institute

SAS er markedsledende business analytics-udbyder og den største uafhængige spiller på business intelligence-markedet. SAS leverer innovative løsninger, der giver virksomheder grundlag for at træffe bedre beslutninger hurtigere. SAS giver dig The Power to Know® .

Mere

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakt:

 • SAS Institute A/S

  Jens Olivarius
  Direktør
  Direktør, Nordic Marketing & Communications
  Telefon: 70 28 29 66
  Send mail til Jens