Klik for online version

Nyt fra SAS Institute

Risk Management for banking

SAS
April 2012
Risikostyring – vi har alle et ansvar! »

Vi bør forstå hvad likviditetsrisiko er, for hver gang vi glemmer det, bliver det dyrere og dyrere. Personligt oplevede jeg for første gang i Indonesien i 1997, hvordan en finansiel krise kan kaste et land ud i dyb krise. Det minder mig om, at risikostyring er noget, vi alle skal kæmpe for.

I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på Asset og Liability Management. Læs interview med Sandnes Sparebank og download gratis whitepaper om emnet. Læs også hvilke tiltag NordeaBRFKreditEntercard og BEC er optagede af lige nu.   

Af Jacob Hallager, Director of Business Development, Risk 
 


Nyt fra branchen
ALM hos Sandbes Sparebank »
Asset Liability Management-løsningen fra SAS Institute medfører markante ændringer i Sandnes Sparebank.
Personalet har nu altid en opdateret oversigt over risikosituationen og mulighed for præcise simuleringer. Læs interview (på norsk). 
BRFkredit's genistreg »
BRFKredit har indgået en aftale med Jyske Bank og Sydbank om finansierede prioritetslån, som gav genlyd i finanssektoren! Læs mere om tankerne og it-løsningen bag det innovative koncept.
Sigurd Carlsen: Risikostyring skal forankres i ledelsen »
Hos Nordea deltager alle medarbejdere i arbejdet med risikostyring. En ny risikokomité er med til at fastholde ledelsens fokus.
BEC opruster med nyt økonomisk styringsunivers »
Forretningsgevinsten med SAS FM5 som økonomistyringssystem er hurtigere og fuldt integrerede månedsregnskaber til BEC's pengeinstitutkunder.
"Vi er alle analytikere" »
Den norske kreditkortvirksomhed Entercard er i dag gennemsyret af analytics. Læs artiklen i magasinet Refleksion.
Viden

Funds Transfer Pricing and Risk-Adjusted Performance Measurement (PDF)
Dette whitepaper ser nærmere på udfordringer med pengeoverførsler og risikojusteret performancemåling. SAS Institutes svar på udfordringerne er en integreret it-løsning til risikostyring i banksektoren.
Kontakt og praktisk information
Afmeld; I Opret en SAS-profil I Min mening om nyhedsbrevet I Jobs; I Kontakt SAS

Redaktion: Bjarni Ernst, Jacob Hallager og Rikke Ørberg. SAS Institute A/S, Købmagergade 7-9,
1150 København K. www.sas.com/dk. info@sdk.sas.com. Telefon 70 28 28 70.Kontakt SAS Institute via post: SAS Institute A/S Købmagergade 7-9, DK-1150 København K

SAS og alle andre SAS Institute Inc. produkter eller servicenavne er registrerede varemærker, der tilhører SAS Institute Inc. i USA og andre lande.

® indikerer registrering i USA. Copyright © SAS Institute Inc.