Nyhedsbreve / ARTIKLER

SAS-profilen: Peter Steffensen

Peter Steffensen har været konsulent hos SAS i 14 år og brænder stadig for at anvende statistik til at løse et væld af forskellige forretningsudfordringer hos kunderne.

Peter Steffensen
Privat er Peter interesseret i musik, sprog og japansk kultur. Han forsøger for tiden at lære japansk!
"Det sjove er, at man lærer så mange forskellige forretningsområder at kende, da man bliver nødt til at forstå sin kundes særlige processer og udfordringer, før man kan hjælpe", siger Peter Steffensen. Igennem de sidste 14 år, hvor han har været konsulent hos SAS Institute, har Peter i længere perioder arbejdet for bl.a. Finanstilsynet, Bankdata, Danske Bank og Sparekassen Himmerland.

Peter blev under sin ingeniøruddannelse på DTU mere og mere interesseret i statistik og matematik, og endte derfor med at specialisere sig i matematisk modellering. Karrieren startede på DMI, hvor han arbejdede med statistiske analyser af klimaeffekter, og før han landede hos SAS, var han også en tur omkring HT, hvor han beskæftigede sig med analyse af transportlogistik.

Statistik kan løse problemer
"Mange siger, at statistik er tørt, men det er jeg ikke helt enig i. Det er fascinerende at arbejde med, da det kan hjælpe med at indføre en bedre og mere objektiv beslutningsmetode i utrolig mange sammenhænge. Statistik er matematik med et menneskeligt ansigt, da subjektive fortolkninger også indgår," fortæller Peter.

"Når man først er kommet i gang med at bruge en matematisk model i stedet for mavefornemmelse, så opdager man, at fordelene er mange: Metoden er dokumenteret og personuafhængig, og du kan inddrage flere personer i evaluering og videreudvikling".

Han fortæller videre, at den største udfordring er, at folk skal lære at tænke på en ny måde – og at de skal lade være med at misbruge de statistiske resultater, noget man ofte ser i f.eks. politik.

2-5% analytisk modellering
Nogle af de sjoveste opgaver for Peter er projektopstart og pilotforløb, hvor han får mulighed for at sætte sig ned sammen med kunden og indkredse, hvordan business case, datagrundlag og analytisk problemløsning finder sit perfekte match. Han synes også, at overdragelsen til kunden til slut i projektet er en spændende og vigtig opgave.

Han er i sagens natur også glad for selve arbejdet med analytisk modellering, men afslører (med en for faget karakteristisk præcision), at det ofte kun fylder 2-5% af tiden, da datadelen i business analytics-projekter har en tendens til at fylde meget. Når først data ligger klar, er der ikke langt i mål.

Fremtiden byder på mere business analytics! 
Peter har p.t. ingen planer om drastiske karriereskift, da han befinder sig rigtig godt med at være problemknuser og med at beskæftige sig med business analytics.

De seneste 4 år har han været en del af et særligt Customer Intelligence-team i SAS' konsulentdivision, som fokuserer på analytics-løsninger til salg og marketing. Han er i gang med forskellige certificeringer for at holde sig ajour med SAS®-softwaren og fungerer også som underviser i emner som tidsrækkeanalyse og SAS Enterprise Miner™.