Nyhedsbreve / artikler

Søren Jessen

 

Søren Jessen er cand. polit. og har arbejdet hos Københavns Amt og Region Hovedstaden siden 1998. Han er far til to - en datter på 7 år og en søn på 5 år.

 

 

Om Subversion
Apache Subversion er et open source-program  til versionsstyring med mange globale brugere. Det understøttes af SAS Data Integration Studio.

Læs mere og download programmet:
Apache Subversion Online Home

Litteraturforslag:
Version Control by Example 
af Erik Sink

Allerede, da han læste til cand.polit., blev Søren Jessen interesseret i dataanalyse, og passionen har holdt ved. Han er stor fortaler for at systematisere arbejdsprocesserne omkring SAS-programmering med hjælpeprogrammer som Subversion.

Søren Jessen arbejder til daglig i Dataenheden i Koncern Økonomi hos Region Hovedstaden. Han har arbejdet med SAS og dataanalyse siden universitetet og ville nødigt opgive at arbejde med SAS-programmering.

Sygefraværsprognoser til hospitalerne 
Søren arbejder med HR-data, hvor en af de vigtigste missoner er at skabe sammenlignelighed på tværs af hospitalerne. Et af hans mere anderledes projekter handlede om prognose inden for sygefravær. Det blev udviklet sammen med Rambøll og Anders Milhøj fra KU.

- Inden for HR laver man normalt kun bagudrettede analyser, men her kan det være svært at opdage udsving fra det normale. Projektet var interessant, fordi vi i stedet fik lavet en fremadrettet analyse, hvis resultater kan bruges til at handle, før tingene er gået skævt, fortæller Søren.

Sygefraværsprognoserne bliver formidlet til hospitalerne via regionens intranet, hvor både den lokale ledelse og medarbejdersiden kan se, hvordan netop deres område udvikler sig.

Gode arbejdsrutiner med de rette hjælpeværktøjer
Søren er ivrig fortaler for at systematisere de arbejdsprocesser, der relaterer sig til SAS-programmering. På SAS Forum i oktober havde han et indlæg om versionsstyring med Subversion.
Læs Sørens artikel om Subversion
 
- Med Subversion bevarer du overblikket, så du altid kan se, hvilke ændringer der er foretaget i koden. Det giver en stor tryghed og gør det meget nemmere at være flere om at arbejde på det samme projekt. I dag kan jeg slet ikke undvære det. Hver gang jeg opdaterer data, tjekker jeg, hvilke ændringer der er foretaget siden sidst, så jeg bedre kan vurdere output, forklarer han. 

Han blev præsenteret for versionsstyring af to dygtige SAS-konsulenter og har også taget principperne i FUTS (Framework for Unit Testing SAS) til test af output i brug. 
Læs Sørens artikel om FUTS

Ser frem til SAS Global Forum
Søren vandt præmien for bedste indlæg på SAS Forum i 2012, og han ser derfor frem til at deltage på SAS Global Forum i San Francisco d. 28. april-1. maj. 
Læs hans kommentar 

Rikke.Orberg@sas.com