Nyhedsbreve /

SAS-profilen: Birger Larsen

Jyske Bank har igennem de seneste 2-3 år indført nye SAS-platforme til både business intelligence og marketing. Bag scenen er Birger Larsen én af de profiler, der får tingene til at ske. 

Birger Larsen er, for anden gang i sin karriere, ansat hos Jyske Bank.

Birger Larsen startede i sin tid sin karriere hos Jyske Bank som programmør, og har siden da arbejdet som SAS-konsulent hos SAS Institute og som selvstændig. De skiftende opgaver har udover SAS-kompetencer givet ham stor forretningsindsigt og erfaring med projektstyring. Da han i 2009 blev hentet tilbage til Jyske Bank, var han derfor klar til at tage et stort ansvar i SAS-projekterne.

Marketingplatform med mange facetter
I det seneste projekt har Birger rollen som projektleder, og han trives med de udfordringer, dette fører med sig. På ca. 5 måneder lykkedes det den 6-7 mand store projektgruppe at implementere en bredspektret marketingløsning, der ikke blot hjælper med at målrette og optimere bankens kampagner, men også integrerer flere centrale kanaler og værktøjer, f.eks.:

  • Netbanken, hvor kunderne bliver mødt af målrettet dialog via post og pop-ups
  • Bankrådgivernes daglige systemer til opgavestyring og lead management

Netværker sig til viden og tager ansvar for forbedringer 
På spørgsmålet om, hvilke gode råd han vil give videre til andre projektledere, svarer Birger: ”Networking er alt!” Han lægger utrolig stor vægt på uformelle samtaler med kolleger på tværs af virksomheden, samtaler som leverer viden og inspiration (måske 50%  af det samlede projektinput), ligesom det åbner døren for nye samarbejdsrelationer.

"Det er også vigtigt, at man tør udfordre det bestående, hvad enten det er it-rammerne, ledelsens beslutninger eller afdelingernes forretningsgange," fortsætter han. "Selvom det ikke giver resultater lige med det samme, kan det sagtens være med til at gøde jorden for optimering og forbedringer på lidt længere sigt."

Uddelegering til projektdeltagere
Marketingprojektets succes skyldes ifølge Birger til dels en meget fokuseret projektgruppe samt god hjælp og sparring fra SAS Institutes konsulenter Jesper Musaeus og Morten Schrøder.  Det har også givet en god effekt at lade de enkelte projektdeltagere fordybe sig i arbejdet med enkeltområder.

"Vi er i hver delopgave gået systematisk efter at inddrage 1-2 personer fra forretningen, der har stor viden om det pågældende system. Efter 1-2 møder har ét af projektgruppens medlemmer arbejdet dedikeret på at udarbejde løsningen", forklarer Birger.

Rikke.Orberg@sdk.sas.com