Nyheder / Artikler

SAS-profiler: Paul & Poul 

Paul Baden og Poul Strand udgør den hårde kerne i Topdanmarks SAS-organisation, der består af små 100 analytikere, statistikere, udviklere m.fl., der dagligt bruger SAS. Udover brugersupport, SAS-arkitektur og administration står de også for implementering af al ny SAS-software.

 Paul Baden 

Paul Baden er gift og driver i fritiden et landbrug med 10 hektar jord, en hest og to katte.

 
Med fra begyndelsen
Paul og Poul er kendte skikkelser i det danske SAS-miljø, f.eks. har Paul Baden været en del af den danske brugergruppe allerede før der fandtes et dansk SAS-selskab. Han er uddannet cand.polit. og startede med at arbejde med ledelsesinformation hos Topdanmark i 1977. Da den første SAS-software kom på markedet, var han ikke sen til at opdage potentialet:

"Vi havde lavet vores egne EDB-løsninger, som det hed dengang, men vi kunne jo godt se, at her var noget, som kunne bringe os videre", siger han.

Brugerne skal tættere på data!
Poul Strand har været hos Topdanmark i 8 år og før det har hans karriere budt på stillinger hos Dansk Data Arkiv v. Odense Universitet, Socialforskningsinstituttet, Danske Bank og Danica. På spørgsmålet om, hvad der har været hans bedste SAS-projekt, trækker han implementering af nye, innovative løsninger, som kan bringe brugerne tættere på data, frem.

 Poul Strand 

Poul strand er ivrig dykker og formand for Top-danmarks dykkerklub. Han er gift og har 3 børn.

"Jeg tænker først og fremmest på SAS Enterprise Guide og SPD-server. Det er måske ikke de mest intellektuelt udfordrende opgaver vi har haft, men det er de sjoveste, fordi indsatsen er overskuelig og løsningerne samtidig forandrer brugernes hverdag så meget", siger Poul.

"Før vi fik SDP-server var det en temmelig tung proces for brugerne at bestille og modtage data. I dag er de tilgængelige for brugerne selv i et pænt, indekseret format. Det gør en stor forskel".

Et andet projekt, som de begge nævner, er implementeringen af SAS Marketing Automation. Før kunne brugerne i marketingafdelingen ikke selv processe jobs, men måtte involvere andre afdelinger og køre det i småbidder. Nu kan de selv processe deres kampagner i løbet af en nat. Projektet var i den lidt tungere ende af skalaen og krævede en del hjernegymnastik, men pay off har på den anden side også været stort.

SAS-ønsker for fremtiden
Til slut i interviewet vover jeg mig til at spørge, hvad de to garvede SAS-eksperter ønsker sig af SAS-software i fremtiden.

"Det er blevet nemmere og nemmere at være SAS-bruger, så nu må det være tid til at gøre livet nemmere for administratorerne også", siger Paul Baden. "Og så må SAS gerne blive endnu bedre til at levere færdig software i første hug", tilføjer han.

Paul og Poul er i løbende dialog med teknisk support og benytter sig ind imellem også af konsulenter fra SAS Danmark til ad hoc problemløsning. "Nogle af konsulenterne er utroligt dygtige" fortæller Poul Strand," det kan være en rigtig god hjælp til at komme videre, hvis det spidser til"

Læs mere:
SPD-server hos Topdanmark 
SPD-server produktinfo (på engelsk) 
 SAS Marketing Performance