Nyhedsbreve / artikler

Anders A. Nielsen

Sampensions Anders A. Nielsen har stor erfaring med implementering af it-løsninger og har de seneste måneder brugt sine talenter på første etape i et større SAS-projekt.  Det er der kommet en positiv proces og gode resultater ud af.

  

Ifølge Anders A. Nielsen har SAS-projektet budt på godt teamwork og ny viden om data.

Anders er uddannet programmør og har igennem sin karriere bevaret et link til det tekniske. Han har samtidig løbende videreuddannet sig inden for organisation og ledelse.

Privat bruges fritiden på golf og kultur, efter at børnene er fløjet fra reden.

Sampension har investeret i SAS® for at opbygge business analytics-løsninger inden for både ledelsesinformation, Solvency II og på lidt længere sigt også kundeindsigt. Første led i denne rejse har været opbygningen af et data warehouse samt en datamodel.

Rigtigt valg af datamodel
Projektchef Anders A. Nielsen, som har været ansat i Sampensions it-funktion i 17 år, har sammen med en intern projektleder styret projektet igennem med sikker hånd. Han har især været involveret i at udvikle selve datamodellen.

-Det har været en læreproces, da det er nyt for os at fokusere så meget på data frem for funktionalitet, fortæller Anders. Vi valgte at købe en datamodel af SAS, og det viste sig at være den rigtige beslutning. Vi tog udgangspunkt i standardmodellen, mappede den over mod vores egne behov og supplerede med ekstra data. Dette arbejde blev gjort i samarbejde med forretningen, og vi endte op med en model, der levede op til vores krav.   

Klar til launch i fase 1
Sampension er i disse dage i gang med at søsætte fase 1 i business analytics-projektet, hvor aktuariatet, med baggrund i det nye data warehouse, hvor bl.a. datakvaliteten er hævet yderligere, bliver i stand til hurtigere at levere nye og nuværende rapporter til ledelsen.

-Det har været en rigtig god proces, men dog også temmelig hektisk til slut, så det bliver dejligt at se resultatet live, fortæller Anders.

Konsulent som bindeled mellem aktuarer og it-folk
På spørgsmålet om, hvad der konkret har bidraget til projektets succes, fremhæver han bl.a. projektlederen fra SAS, som havde en fastlagt metode at gå frem efter i forhold til tilvejebringelsen af data. Også den SAS-konsulent, som var primær kontaktperson, får fine ord med på vejen:

- I forsikringsselskaber kan der godt være langt fra vores aktuarer, som står for analyserne, til it-funktionen, som taler et andet sprog. Det var derfor et stort plus, at SAS-konsulenten både havde en aktuarbaggrund og den tekniske indsigt, så han kunne tale ”begge sprog” og binde enderne sammen, siger Anders.
 
Afslutningsvis fremhævede Anders, at der i hele projektforløbet har været en samlet, god og engageret teamindsats.

rikke.orberg@sas.com