Eneco optimaliseert haar klantenervaring met SAS Visual Analytics

Analytics verbetert inzicht in de behoeften, de tevredenheid en de waarden van de klant

Tervuren, 10 april 2014

Energiebedrijf Eneco zal gebruik maken van SAS Visual AnalyticsSAS Enterprise Miner en SAS Office Analytics voor het creëren van een betere klantervaring. Eneco is in België één van de grootste producenten en leveranciers van duurzame energie. De bewezen analytische prestaties van SAS’ oplossingen moet Eneco een beter inzicht geven in de behoeften, de tevredenheid en de waarden van haar klanten. Op basis daarvan kan op een meer individuele manier bepaald worden welk product of dienst het beste past bij iedere klant.

Sinds Eneco’s lancering op de Belgische energiemarkt in augustus 2011, kende het bedrijf een periode van enorme groei. Vandaag telt Eneco in België 200 medewerkers en levert het bedrijf energie aan 5.000 professionele en 300.000 particuliere klanten. Eneco ziet het aantal nieuwe contracten nog altijd groeien, zonder daarbij de focus te verliezen een 100 procent duurzame leverancier te zijn. Niet alleen duurzaam als het gaat over de productie en de levering van energie, maar evengoed als het gaat over klantenrelaties en -diensten. Deze aanpak vertaalt zich binnen de volledige organisatie in het willen begrijpen van de klant en zijn/haar ervaringen.

Om deze doelstelling te bereiken, koos Eneco voor een standaard oplossing met meer geavanceerde capaciteiten waardoor het voortaan mogelijk wordt veel verder te gaan dan het eenvoudig genereren van rapporten. Alhoewel dit project nog maar net is gestart, boekte Eneco al significante resultaten in het efficiënter vertalen van de data in duidelijke en actiegerichte inzichten.

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2013 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.