SAS nummer drie in verkiezing beste werkgever van BelgiŽ

Werksfeer, erkenning en vertrouwen meest gewaardeerd door medewerkers

Tervuren, 26 februari 2014

SAS, SAS, specialist in business analytics, eindigt op nummer drie bij de verkiezing van Beste Werkgever in de categorie minder dan 500 werknemers, voorafgegaan door respectievelijk AE en Microsoft. Daarmee haalt SAS voor het zevende jaar op rij een top 3 positie. Vorige week mocht het bedrijf ook al het Top Employer 2014 certificaat in ontvangst nemen.

Beste Werkgever is een jaarlijks onderzoek bij werknemers, georganiseerd door de Vlerick Management School in samenwerking met het Great Place To Work Institute Europe. SAS dankt dit mooie resultaat aan de continue inspanningen om medewerkers ook effectief een leuke werkplek te bieden. Niet alleen is het aangenaam vertoeven in het Kasteel de Robiano, het bedrijf heeft ook aandacht voor een evenwichtige werk-privébalans, mobiel werken, training en opleiding. SAS biedt medewerkers tevens de kans om hun kennis, talenten en expertise onderling te delen, niet alleen in België maar over de grenzen heen. Op die manier kunnen werknemers groeien op een meer horizontaal niveau hetgeen een interessant alternatief is gezien de kleine Belgische hiërarchische structuur.

Een ancien en een nieuwkomer over werken bij SAS

SAS België viert dit jaar zijn 25e verjaardag en evolueerde ondertussen van een kleine naar een uit de kluiten gewassen KMO. Sinds de beginjaren werkt het bedrijf echter aan een strategisch HR-beleid met aandacht voor de individuele wensen op de werkvloer. Zo getuigen twee werknemers. Een ancien en een ‘newbie’, oftewel de 30e en de 154ste werknemer:

Roel Van Assche, Principal Consultant, vierde vorige week zijn 20 jaar bij SAS: Ik herinner me nog dat we twintig jaar geleden gratis koffie kregen met koekjes, zoveel als je wou. Vandaag is er ook nog vers fruit en soep. Kleine details natuurlijk, maar ik heb altijd het gevoel gekregen ‘verwend’ te zijn. Op verschillende momenten gedurende de voorbije 2 decennia. Ouderschapsverlof en flexibel werken zijn hier bijvoorbeeld geen probleem. Die zaken worden ineens belangrijker als je gezinsleven verandert. Maar het voornaamste is misschien wel dat SAS veel mogelijkheden biedt om zelf iets te maken van je job. Als consultant hebben we bijvoorbeeld elk onze specialiteit, hetzij op technisch, business of mathematisch vlak, maar hier krijg je ook de kans om je daarin te specialiseren. Meer nog, je krijgt de erkenning om die kennis over te dragen naar klanten en collega’s, zelfs in het buitenland. Ik wil dan ook als ancien relevant blijven naar de toekomst toe. Hetgeen niet zo vanzelfsprekend is na twintig jaar. Ik leef van de technologie en blijf mezelf constant uitdagen. Dat ‘matcht’ gewoon met een bedrijf als SAS.”

Jos Polfliet, Consultant, startte in augustus 2013 als ‘newbie’: “Ik moet toegeven dat ik wel al eens had gehoord dat SAS goed scoort als beste werkgever, maar het was eigenlijk vooral SAS’ goede naam in analytics die me overtuigde om als schoolverlater hier te solliciteren. Als wiskundige van opleiding zocht ik naar een functie waar ik analytics en consultancy kon combineren. Het was pas door hier echt te werken, dat ik ook de leuke extraatjes mocht ervaren. Veel belangrijker is echter de aangename sfeer, de flexibiliteit die je krijgt - relevant bij de verbinding Gent-Tervuren - en de toegankelijkheid van de mensen. De eerste maanden kreeg ik bijvoorbeeld heel veel opleiding en stelde ik constant vragen, ondertussen geef ik die ook zelf en komen mensen naar mij met hun vragen. Deze factoren geven een gevoel van vertrouwen, wederzijds respect en appreciatie. Leuk detail ook is dat je als newbie een avond mag organiseren voor alle collega’s. Twee keer per jaar is dat meteen de ideale gelegenheid om iedereen wat beter te leren kennen in een leuke, aangename sfeer zoals bijvoorbeeld een wafelenbak.”

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 70.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2013 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.