RealDolmen en SAS worden partners in analytics

Samenwerking biedt Belgische organisaties a tot z begeleiding in analytics

Tervuren, 11 november 2013

Single source ICT-leverancier RealDolmen en business analytics specialist SAS kondigen een strategische alliantie aan. Deze nieuw gevormde tandem biedt Belgische organisaties een volledig end-to-end aanbod in analytics, van oplossing over implementatie tot dienstverlening. Een antwoord op een reële behoefte, want steeds meer organisaties kiezen voor data-analyse oplossingen ter ondersteuning van hun strategische planning en forecasting.


SAS Visual Analytics zal onder andere een fundamenteel component zijn in het volledige Business Insights aanbod van RealDolmen. “De vraag naar Visual Analytics blijft groeien waarmee duidelijk is dat organisaties op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke oplossing om snel en efficiënt inzicht te krijgen in alle soorten data. Die data in realtime mobiel en visueel ter beschikking stellen bleek eerder al essentieel voor verschillende organisaties. Dat we nu samen met RealDolmen nog meer bedrijven kunnen helpen om analytics toe te passen en sneller betere strategische beslissingen te nemen, kunnen we alleen maar toejuichen.”, bevestigt Katya Verlinden, Business Alliances Manager Partners van SAS.


Voor ons is het ook duidelijk: analytics is het nieuwe BI”, zegt Dimitri Maesfranckx, Divisie Manager Business Insights bij RealDolmen. “Vijf jaar geleden behoorde analytics tot een nichemarkt. Vandaag is deze functionaliteit gelukkig veel toegankelijker en bruikbaarder geworden en stelt het klanten effectief in staat om ongeziene waarde uit hun data te halen. Wij willen onze klanten hiertoe in staat stellen, dus dan is het toch logisch dat we daar onze focus op leggen en samen met een vooraanstaande marktleider in zee willen gaan?”

 

Over RealDolmen
RealDolmen stelt organisaties in staat om data om te zetten in effectieve Business Insights. Met onze informatie management oplossingen, gebaseerd op toonaangevende business intelligence en master data management diensten en producten, helpen wij organisaties de waarde van hun data te optimaliseren, te functioneren met meer efficiëntie en flexibiliteit, kosten te verlagen en de risico's te beperken.

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2013 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.