SAS klanten FOD Financiën en Belfius beloond met Award of Excellence tijdens jaarlijks Forum

Erkenning voor het innovatief toepassen van SAS business analytics

Tervuren, 8 oktober 2013

Vorige week donderdag - op 3 oktober - vond het SAS Forum plaats in Louvain-la-Neuve. Met bijna 700 deelnemers, meer dan 30 presentaties, 18 klantenverhalen en 4 hands-on sessies, is dit dé jaarlijkse hoogmis voor iedereen die met business analytics bezig is. Voor SAS is het tevens de ideale gelegenheid om twee klanten te belonen voor de manier waarop ze het voorbije jaar SAS Business Analytics oplossingen hebben ingezet. Deze keer gaan FOD Financiën en Belfius met de prijzen lopen.

FOD Financiën - SAS Award of Excellence voor het “Most Innovative Analytics” Project

Yannic Hulot, Adviseur en Leidend ambtenaar, en Dierk Op ’t Eynde, coördinator Data Mining en stafdienst ICT van FOD Financiën mogen met deze award naar huis voor het innovatief inzetten van analytics in de strijd tegen verschillende soorten fraude, waaronder bijvoorbeeld de strijd tegen BTW carrousels. Dankzij een zeer geavanceerde methode - het zogenaamde hybride detectie-model waaronder ook sociale netwerk analyse - slaagt de Belgische overheid er immers in om de grootste fraudeurs te vinden. Het resultaat? FOD Financiën bespaart met deze aanpak bijna 1 miljard euro ... ieder jaar. BTW fraude was ooit een groot probleem in België, vandaag hebben de ‘fraud hunters’ het volledig onder controle.

Belfius Insurance - SAS Award of Excellence voor het “Best Enterprise Solutions” Project

Koen Beelen, IT Account Manager van Belfius Insurance mag deze award in ontvangst nemen omdat het bedrijf erin geslaagd is in de Solvency II richtlijnen ook een opportuniteit te zien. Het bedrijf draaide deze ‘verplichting’ in een ‘kans’ om alle aanwezige bedrijfsdata te centraliseren in een datawarehouse. Het gevolg is een geoptimaliseerd databeheer en een nog betere rapportering.

Patrick Van Deven, country manager SAS Belgium & Luxembourg ziet in beide verhalen hét bewijs dat data kan omgezet worden in geld. “Data monetization is dé trend. Door te vertrouwen op (big) data en het toepassen van analytics, kunnen organisaties hier echt een competitief voordeel uithalen.

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2013 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.