SAP en SAS ondertekenen strategisch partnership

Bedrijven richten zich op innovatieve, high-performance oplossingen die het SAP HANA® platform combineren met de toepassingen van SAS

Tervuren, 29 oktober 2013

SAP AG (NYSE: SAP) en SAS ondertekenden tijdens SAP TechEd in Las Vegas een strategisch partnerschip met de bedoeling in-memory data-analyse op een hoger niveau te brengen. SAP en SAS zullen nauw samenwerken om een gezamenlijke technologie- en product roadmap te ontwikkelen, gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van SAP HANA en de analytische capaciteiten van SAS. Door het opnemen van het in-memory SAP HANA platform in de applicaties van SAS en het op SAP HANA laten werken van de bewezen advanced analytics-algoritmen van SAS, hebben beslissers nu de mogelijkheid nog meer waarde te halen uit real-time data-analyse binnen hun bestaande SAS en SAP HANA omgevingen.

SAP en SAS zijn leiders op het gebied van in-memory-platformtechnologie, geavanceerde analytics en business applicaties. De in-memory-functionaliteit stelt bedrijven in staat grote gegevensbronnen te verwerken en te benutten, terwijl tegelijkertijd real-time analytics ondersteund worden.

Verenigde krachten
De samenwerking tussen SAS en SAP maakt gebruik van de kracht van de gecombineerde platforms terwijl het tevens helpt bij het elimineren van dataverplaatsing, -duplicatie en datareconciliatie. Bovendien maakt dit ook een sterke parallellisatie mogelijk van berekeningsintensieve workloads, alles in-memory, waardoor nieuwe big data-oplossingen mogelijk worden die eerder niet konden worden gerealiseerd.

"Dankzij dit partnership zal het werken met big data en analytics een stuk vereenvoudigen. Het bewegen van de data wordt immers sterk verminderd waardoor een snellere besluitvorming mogelijk wordt”, zegt Henry Morris, Senior Vice President, Worldwide Software en Services, Research, IDC. "Het kan efficiënter zijn het model naar de gegevens te brengen dan de gegevens naar het model. Voor gezamenlijke klanten betekent dit een grote toegevoegde waarde. ”

De ideale toolkit voor de data scientist
De in-memory-functionaliteit is ontworpen om de productiviteit van data scientists te verhogen. Die kan immers nu de ontwikkeling, iteratie en implementatie van modellen versnellen. De enkelvoudige omgeving voor business toepassingen en advanced analytics zal ook het IT-landschap vereenvoudigen, kosten verlagen en real-time performance verbeteren.

Pilootprogramma
SAS en SAP zijn van plan samen te werken in een pilot-programma om gezamenlijke klanten actief te betrekken bij het valideren van SAS applicaties die draaien op SAP HANA. Het doel van dit programma is het bouwen en prioriteren van de gezamenlijke technologie voor 2014, in het bijzonder voor sectoren als financiële dienstverlening, telecommunicatie, retail, consumentenproducten en industrie. De applicaties richten zich naar verwachting op horizontale toepassingen die direct baat hebben bij advanced analytics op een in-memory platform, zoals customer intelligence, risk management, asset management en het tegengaan van witwassen.

Quotes

Bertrand Andries, Managing Director SAP Belux: “Dit partnership past in onze strategie om een breed portfolio aan tools beschikbaar te stellen op het HANA-platform. Voor onze gedeelde klanten opent deze samenwerking enorm veel perspectieven. De toenemende complexiteit waarmee bedrijven worden geconfronteerd, maakt dat ze kiezen voor een combinatie van analysetools of dataplatformen, een strategie waarin dit soort samenwerkingen onmisbaar is.”

Patrick Van Deven, Managing Director SAS Belgium & Luxembourg: “Dit initiatief is heel positief voor de vele gezamenlijk SAS-SAP klanten. Overbrengen van data en data-integratie wordt hierdoor drastisch beperkt wat resulteert in snellere analyses, lagere operationele kosten en een eenvoudigere IT infrastructuur. Het zal onze gezamenlijke klanten toelaten om nog sneller waarde te creëren uit hun data.”

 

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2013 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.