Christophe de Baenst nieuwe CFO van SAS

Focus op verhoging efficiëntie financiële processen en rapportering

Tervuren, 24 oktober 2013

Business analytics specialist SAS heeft Christophe de Baenst (35) aangesteld als financieel directeur. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de financiële activiteiten en de optimalisatie van de financiële processen, rapportering en controle in België en Luxemburg. De Baenst was voordien actief bij telecombedrijven VOO en Siemens Enterprise Communications (nu Unify).

Patrick Van Deven, country manager SAS BeLux, ziet in het perfectioneren van de rapportering en processen een belangrijke taak weggelegd voor de Baenst. De lokale SAS-structuur heeft de voorbije decennia een serieuze evolutie gekend: het aantal werknemers is verdrievoudigd, structuren zijn complexer geworden en bepaalde functies of werkgroepen vallen soms ook onder een Europese of zelfs internationale koepel. “Deze verandering heeft onze rapportering en procedures complexer gemaakt. Onze doelstelling is dit nu nog meer te vergemakkelijken en te automatiseren, zodat administratieve last tot het strikte minimum beperkt blijft en nog meer aandacht gaat naar waardevollere taken. En daarvoor moet je kunnen rekenen op de juiste mensen én tools. Christophe zal daarbij onze gids zijn, SAS Visual Analytics ons gereedschap... geheel volgens het bekende ‘eat your own dog food’-principe.”

Voor de Baenst is deze rol op het lijf geschreven. Vooral de cultuur van het bedrijf, de mogelijkheden en de uitdagingen van een snel groeiende markt, maar ook de nauwe betrokkenheid van finance bij de business spreken de Baenst enorm aan. Hij ziet het als zijn persoonlijke uitdaging om mee te werken aan het varen van de juiste koers voor SAS. “Waar de ceo ervoor moet zorgen dat de boot een bepaalde richting uitgaat, moet de cfo er mee op toezien dat dit wel degelijk de juiste richting is en dat iedereen mee in de boot zit. En ik ben klaar voor een mooi avontuur”, besluit de Baenst.

Christophe de Baenst kan zich ondertussen beroepen op meer dan tien jaar kennis en ervaring in het verenigen van strategisch financieel inzicht met technologische innovaties. Hij behaalde zijn diploma Master Handelsingenieur aan de universiteit van Louvain-la-Neuve, is getrouwd en trotse vader van vier kinderen.

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2013 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.