Immoweb haalt met SAS Visual Analytics een veelzijdige rapporteringstool in huis

Gecentraliseerde data en grafische weergave van resultaten optimaliseert de financiŽle en operationele rapportering en biedt de mogelijkheid om efficiŽnter en sneller bij te sturen waar nodig

Tervuren, 25 september 2013

De Belgische vastgoedsite Immoweb stapt af van de welbekende en vaak te complexe tabellen, overzichten en lijstjes en doet vanaf nu een beroep op de rapporteringstool SAS Visual Analytics. Met deze oplossing van business analytics expert SAS heeft het management van Immoweb, een bedrijf binnen de Axel Springer Digital Classifieds groep, de stap gezet naar meer dynamische, realtime en grafische rapportering en analyse. Naast het optimaliseren van de operationele rapportering, zal de BI-oplossing vooral ingezet worden als ondersteuning bij toekomstgerichte managementbeslissingen, zoals prijszetting en business analyse bij de invoering van nieuwe producten.

Eind 2012 nam Axel Springer, de Duitse uitgever van onder andere Bild, Die Welt en StepStone, een meerderheidsbelang in Immoweb. Mede door de overname besliste de vastgoedsite om over te stappen naar een best-of-breed oplossing voor rapportering, analyse en forecasting. Niet alleen voor de financiële rapportering bij Axel Springer, maar ook voor een  betere operationele opvolging, gebaseerd op gecentraliseerde data en gestandardiseerde rapporten met geavanceerde dril
l-down-mogelijkheid. De keuze viel op SAS Visual Analytics omwille van de realtime interactie en grafische presentatie, de forecasting mogelijkheden en correlatierapporten op maat van een ambitieuze KMO binnen een internationale groep.

“Nu hebben we op elk moment een visueel en duidelijk overzicht van onze business met de mogelijkheid om zeer snel tot de kern van de zaak door te dringen als er onverwachte resultaten opduiken. Elke manager gebruikt nu dezelfde operationele rapporten van onder andere het aantal aantal panden, conversies, prijzen, doorlooptijden en evoluties per type vastgoed,per commerciële regio en per klantensegment. We kunnen op die gemeenschappelijke, correcte basis veel sneller beslissingen nemen en onze teams laten focusen op wat belangrijk is om onze ambities waar te maken”, verklaart Ingrid Willems, COO  bij Immoweb.

Voor het overzetten van de oude rapporten en het opzetten van hun nieuwe omgeving deed Immoweb beroep op SBI Consulting, een SAS consulting partner. In minder dan drie maanden slaagde SBI consulting erin om het hele project af te werken.

Immoweb op SAS Forum
Tijdens het jaarlijkse SAS Forum Belux op 3 oktober zal Immoweb toelichten wat de valkuilen waren, wat het belang is van data quality en welke voordelen zij van Visual Analytics verwachten. Geïnteresseerd in het volledige verhaal? Kom dan zeker even langs en schrijf je in via deze link.

Meer informatie en een gratis demo vindt u op: www.sas.com/software/visual-analytics/demos/all-demos.html.

 

Over Immoweb
mmoweb werd opgericht in 1996 en heeft in enkele jaren tijd de Belgische vastgoedmarkt radicaal veranderd door de zoekertjes te digitaliseren. Immoweb heeft de papieren versie volledig links laten liggen en heeft zijn strategie enkel op het Internet gebaseerd. Het bedrijf wil zijn klanten oplossingen aanbieden met een hoge toegevoegde waarde, zonder daarbij het belang van zijn surfers uit het oog te verliezen. Immoweb heeft in België op vlak van vastgoed het grootste bereik en het grootste marktaandeel (verkoop en verhuur) voor de verschillende aanwezige spelers : vastgoedagentschappen, notarissen, projectontwikkelaars en particulieren. Ook komen alle markten er aan bod: residentieel en commercieel, vastgoed als investering of vakantieverhuur. Immoweb maakt sinds 2012 deel uit van de internationale groep Axel Springer Digital Classifieds.

Over SBI Consulting
SBI Consulting, opgericht in 2007, is als SAS Silver Partner gespecialiseerd in de tools en oplossingen van SAS. De organisatie biedt zijn klanten end-to-end oplossingen en diensten in business intelligence, met een sterke focus op het SAS Business en Visual Analytics Framework. Daarvoor werkt SBI Consulting nauw samen met de experts van SAS binnen de verschillende vakgebieden.

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2013 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.