Roularta kiest SAS® Visual Analytics voor offline mobiele KPI-reporting

Dankzij gemakkelijke mobiele datavisualisatie volgt het management van waar ook ter wereld alles op de voet

Tervuren, 20 augustus 2013

Meer dan honderd executive en operationele managers van het Belgische multimediabedrijf Roularta zullen SAS® Visual Analytics gebruiken om de prestaties van het bedrijf vanop afstand te volgen en gegevens te analyseren met een self-service benadering, op elk moment en vanuit elke locatie. Deze oplossing van SAS, leider voor business analytics, biedt Roularta uiterst gebruiksvriendelijke support voor mobiele KPI dashboards en reporting, die nieuwe en zeer specifieke inzichten in de onderliggende gegevens mogelijk maakt.

Online en mobiele media staan centraal in de groeistrategie van Roularta en mobiele media voor de eigen business gebruiken was dus een logische stap. Met SAS Visual Analytics kunnen de gebruikers, zelfs als ze offline met hun mobiele apparaten werken (iPad/Android) – naar de detailinformatie gaan, filters toepassen en de gegevens onmiddellijk vanuit verschillende oogpunten bekijken.

In deze economisch moeilijke tijden is het bovendien erg belangrijk om alle business KPI’s op de voet te volgen. Per business line, per product, per geografische locatie… vanuit financieel perspectief, verkoopperspectief, HR-perspectief of operationeel perspectief. Visual Analytics helpt al deze gegevens combineren en ze op een betekenisvolle manier visualiseren.  

Goede visualisatie is belangrijk voor Roularta, “Eén beeld zegt meer dan 1.000 cijfers, zel
fs voor een CFO”, zegt Jan Staelens, CFO bij Roularta Media Group. “De typische uitdaging is niet het gebrek aan gegevens, maar ze op een snelle en handige manier ter beschikking stellen. Dat verruimt het inzicht en geeft houvast bij het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen in elke organisatie.”

Meer informatie en een gratis demo vindt u op: www.sas.com/software/visual-analytics/demos/all-demos.html.

 

Over Roularta
Roularta Media Group is een multimediabedrijf met 2.800 werknemers, een geconsolideerde omzet van 730 miljoen euro en is actief in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Slovenië en Servië. Het beschikt over een gediversifieerde portefeuille met unieke nieuws-, business-, sport-, lifestyle- en special interest-magazines, kranten, gratis bladen, nieuwsbrieven, websites, radio, televisie en evenementen. Roularta Media Group is genoteerd op Euronext Brussel.

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2013 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.