SAS maakt analytics toegankelijk voor iedereen

Nieuwe SAS Visual Analytics geschikt voor grote en kleine bedrijven, voor de specialist en het directiecomité

Tervuren, 28 februari 2013

De nieuwe SAS oplossing SAS® Visual Analytics is vanaf nu ook beschikbaar voor middelgrote organisaties en projectgroepen. De nieuwe versie van SAS' grafische data-exploratie software is zodanig schaalbaar dat dezelfde functionaliteit, waarmee multinationals grote hoeveelheden data razendsnel analyseren, nu ook beschikbaar is op stand-alone servers en als hosted omgeving. De software werd in België aangekondigd op woensdag 27 februari in België en biedt een intuïtieve combinatie van business intelligence en geavanceerde analytics. SAS Visual Analytics is nu verder uitgebreid met nieuwe grafische weergave-opties en additionele analytische mogelijkheden.

Toegankelijke analytics

SAS Visual Analytics is een high-performance, in-memory oplossing waarmee gebruikers zeer snel grote hoeveelheden gegevens kunnen onderzoeken. Binnen minuten of seconden worden analytische correlaties zichtbaar voor miljarden rijen gegevens. SAS Visual Analytics is volledig intuïtief en gericht op self-service. Business managers die data op verschillende manieren, ad hoc willen onderzoeken, kunnen dit nu eenvoudig zelf doen en zijn niet langer afhankelijk van IT. Zij hebben direct toegang tot á la minute gegenereerde visueel gepresenteerde inzichten via desktop of mobiel op tabletcomputers. Deze presentaties zijn gebaseerd op de meest recente data waardoor ze sneller, betere beslissingen kunnen nemen.

 Patrick Van Deven, country manager van SAS België & Luxemburg: "SAS Visual Analytics is een snelle en gebruiksvriendelijke oplossingen waarmee organisaties snel correlaties kunnen vinden in grote hoeveelheden gegevens en waarmee ze resultaten en analyses grafisch heel duidelijk kunnen presenteren en delen." Dat was ook de feedback van de meer dan 300 deelnemers aan de launch op 27 februari.

Zelf ervaren in live demo-omgeving

Klanten kunnen nu het self-servicekarakter en de kracht van Visual Analytics zelf ervaren. SAS heeft diverse interactieve en sectorspecifieke demo-omgevingen online beschikbaar gemaakt, zodat gebruikers zonder enige begeleiding kunnen ervaren wat Visual Analytics voor hun business kan betekenen.

"Met de krachtige mogelijkheden voor data-exploratie en weergave, is SAS Visual Analytics meer dan business intelligence software. Het bundelen van BI- en analytics tot een snel en eenvoudig te gebruiken oplossing, combineert precies die technologieën die klanten graag zien samenkomen", zegt Jim Davis, Senior Vice President en Chief Marketing Officer van SAS. "SAS Visual Analytics is zeer schaalbaar en kan nu even goed ingezet worden in omgevingen met slechts een handvol gebruikers als in organisatiebrede implementaties. Hierdoor kunnen gebruikers op elk gewenst niveau beginnen in de wetenschap dat onbeperkte doorgroei mogelijk is."

Laagdrempelig

De nieuwe schaalbaarheid maakt SAS Visual Analytics tot een laagdrempelige oplossing voor organisaties die met datavisualisatie en analytics tot meer feitelijke beslissingen willen komen. De self-service optie waarmee zakelijke gebruikers zelf gegevens kunnen onderzoeken geeft niet alleen de eindgebruiker meer vrijheid. Ook de IT-afdeling wordt bevrijd van een groeiende stroom verzoeken om informatie.

Naast de ondersteuning van kleinere hardwareplatforms biedt de nieuwe versie van SAS Visual Analytics nieuwe grafische en analytische functies, waaronder forecasting, meerdere regressiemodellen, dynamische filtering en nieuwe visualisaties en ondersteuning van Apple en Android tabletcomputers.

 

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2012 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.