SAS boekt recordomzet van 2,87 miljard dollar in 2012, 5,4% meer dan in 2011

Big data-analyse grote stuwkracht achter baanbrekende resultaten voor klanten

Tervuren, 12 februari 2013

Marktleider op het vlak van business analytics SAS boekte een wereldwijde recordomzet van 2,87 miljard dollar in 2012. SAS, dat een "powerhouse" voor big data-analyse genoemd werd door een onafhankelijk analistenbureau,1 hanteerde in 2012 precies dezelfde aanpak als de voorbije 36 winstgevende jaren: klanten helpen bij het nemen van nauwkeurige, proactieve, baanbrekende beslissingen.

"In 2012 begonnen heel wat bedrijven de conventionele manieren van zakendoen te herzien omdat ze tot de conclusie kwamen dat met big data-analyse vrijwel onmiddellijk resultaten kunnen worden geboekt," aldus de CEO van SAS, Jim Goodnight. "Met high-performance analytics kunnen de lastigste businessproblemen duizend keer sneller opgelost worden. Dit biedt organisaties onbegrensde mogelijkheden."

Ook in België & Luxemburg behaalde SAS opnieuw bijzonder sterke resultaten. "De vraag naar big data-oplossingen neemt nog steeds toe en we verwachten een verdere groei voor 2013. Bedrijven zijn misschien meer dan ooit op zoek naar oplossingen voor hun businessproblemen en naar het verwerven van inzicht in hun business om hun omzet en ROI te verhogen en hun marktpositie verder te verstevigen. Met de lancering van SAS® Visual Analytics, een nieuwe oplossing op het vlak van big data analyse,

helpen we de klant om deze kennis te verwerven op een bijzonder aantrekkelijke, snelle, gebruiksvriendelijke en visuele manier ...zelfs op hun smartphone of tablet", verduidelijkt Patrick Van Deven, country manager SAS BeLux.

Hoogtepunten SAS België & Luxemburg:

 • SAS BeLux boekte een recordcijfer aan nieuwe omzet en klanten in 2012. Onder de nieuwe klanten bevinden zich o.a. Daikin, Tango Luxembourg, en Secrétariat Social Union des Classes Moyennes.
 • SAS BeLux is marktleider in het ondersteunen van verzekeringsmaatschappijen om te voldoen aan Solvency II.
 • Sanoma Media, klant van SAS, wint de Supply Chain Award 2012.
 • Belgische Federale Overheid werkt met SAS in de strijd tegen fiscale en sociale fraude.
 • SAS Belgium werkt samen met het Secrétariat Social Union des Classes Moyennes om "BI in the cloud" beschikbaar te maken voor kmo's.
 • Aantal werknemers steeg met 5%. SAS BeLux nam 15 nieuwe medewerkers in dienst in 2012. Dankzij hun kennis van functionele gebieden en sectoren kunnen ze onze klanten adviseren en hen helpen om een oplossing te vinden voor de meest dringende business uitdagingen.
 • "Summer of SAS" wordt "SAS Certified Young Potentials". In 2013 ondergaat het programma Summer of SAS - dat werd gelanceerd in 2007 - een update zodat ook de voordelen van online opleiding kunnen worden benut, en om nog meer studenten de kans te bieden om zich voor te bereiden op de job van de toekomst, nl. de functie van "data scientist". (www.scyp.be).
 • Sterk, plaatselijk ecosysteem: het SAS Alliance-programma bouwt sterke relaties op met vooraanstaande organisaties op het vlak van business en technologie. SAS streeft ernaar om de kennis van SAS op het vlak van analytische software te combineren met de diepgaande kennis van sectoren en domeinen van partners om zo een complete oplossing te kunnen bieden aan gezamenlijke klanten.
 • Onderwijs en werkomgeving komen samen. Met het SAS Academic Alliances-programma ondersteunt en stimuleert SAS het gebruik van SAS-software voor zowel onderwijs en onderzoek, als voor bedrijfsdoeleinden (stages).

SAS België Beste Werkgever in 2012

2012 was ook een fantastisch jaar wat betreft de erkenning van de werkcultuur. Great Place to Work® riep SAS uit tot nr. 1 van zijn World's Best Multinational Workplaces, als bekroning voor een jaar waarin SAS Belgium en SAS Sweden ook in hun eigen land werden uitgeroepen tot Beste Werkgever. SAS, dat sinds de lancering van de lijst van Best Companies to Work For in the US van Fortune in 1998 elk jaar in dit klassement voorkwam, behoorde in 2012 tot de beste werkgevers in nog 17 andere landen. "Er bestaat een sterk verband tussen de mooie financiële resultaten van SAS en de goede behandeling van onze medewerkers en klanten," aldus Jim Goodnight. "Als mensen voelen dat men vertrouwen in hen heeft, zijn de resultaten fenomenaal. Dit wordt weerspiegeld in ons streven naar vernieuwing. Het geeft ons enorm veel voldoening dat we een aangename werkplek gecreëerd hebben, niet alleen in de VS, maar ook wereldwijd." Het personeelsbestand van SAS groeide vorig jaar wereldwijd met 7 % tot 13.442 medewerkers eind 2012.

Vooruitzichten voor 2013

SAS Visual Analytics kende snel succes na de wereldwijde lancering. Deze oplossing voor het visueel verkennen en scannen van big data werd door analisten geprezen omdat klanten enthousiast waren over de waarde van gemakkelijke, selfservice dataexploratie. Ook in 2013 blijft het accent liggen op SAS Visual Analytics.  Visual Analytics wordt in België gelanceerd op 27 februari.
Een ander sterk product is SAS High-Performance Analytics, dat de snelheid van grootschalige in-memory software combineert met de meest erkende en geavanceerde predictieve analyse binnen de sector, wat leidt tot near-realtime datamining, optimalisatie, tekstmining en andere mogelijkheden. SAS blijft ook de nadruk leggen op sectorspecifieke oplossingen die zijn gebaseerd op de sterke grondlaag van SAS op het vlak van analyse en technologie voor informatiebeheer. Ze helpen organisaties om waarde te creëren en om betere en snellere bedrijfsbeslissingen te nemen.

Hoogtepunten Wereldwijd

 • Aanbod voor 2012 op het vlak van predictieve analyse van SAS kent toenemend succes in diverse sectoren en klantsegmenten.
 • De nieuwste Visual Analytics van SAS, die bijzonder goed onthaald en alom geprezen werd door analisten in juli, augustus en eerder dit jaar , is een nieuwe manier om grote hoeveelheden dat in één oogopslag visueel te verkennen.
 • Wereldwijde stijging van de omzet ondanks aanhoudende economische onzekerheid in sommige regio's. SAS behaalde 47% van zijn totale omzet in Noord- en Latijns-Amerika; in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) was dit 41%, en Azië-Stille Zuidzee was goed voor 12%.
 • In de traditioneel sterke categorieën van SAS, zoals analyse en business intelligence, overtrof de omzetstijging het algemene groeipercentage. Customer intelligence, fraudedetectie, risicobeheer en supply chain-oplossingen behaalden een groei met twee cijfers.
 • SAS blijft zijn kennis van zaken op het vlak van analyse delen met partners overal ter wereld: partnership levert resultaten op.
 • Als blijk van zijn vastberaden streven naar vernieuwing en dienstverlening aan de klant, investeerde SAS 25% van de omzet van 2012 in onderzoek en ontwikkeling.
 • 1 "Forrester Research, Inc., The Forrester Wave™: Big Data Predictive Analytics Solutions, Q1 2013."

   

  Over SAS
  SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

  For more information contact:

  SAS Institute nv
  Gracy Poelman
  Kasteel de Robiano
  Hertenbergstraat 6
  B - 3080 Tervuren
  Tel.: +32 (0)2 766.07.52
  Fax: +32 (0)2 766.07.77
  E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
  www.sas.com/belux

  SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2012 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.