Twee van de drie finalisten Young ICT Personality 2012 Award werkzaam bij SAS

Laurens Spigt eindigt na collega Frédéric Hennequin

Tervuren, 23 April 2012

Laurens Spigt, werkzaam bij SAS, leider in business analytics software en services,  nam op 19 April 2012 de Young ICT Personality 2012 Award in ontvangst, uitgereikt door het FITCE.be (The Belgian forum for the ICT & Media professionals’ community).

Twee van de drie finalisten zijn werknemers van SAS en hebben hun visies en ideeën omtrent het thema “How can ICT propel Europe toward Innovation Leadership?” gedeeld met een publiek bestaande uit professionals en business leaders.

De jury baseerde haar evaluatie op criteria als originaliteit, innovatie, presentatie, persoonlijkheid en professioneel potentieel.

Laurens Spigt, Business Development Manager for Customer Intelligence bij SAS Belgium & Luxembourg, gaf een presentatie over “Citizen vector state as Innovation Engine”, een frisse kijk op hoe een sociale media strategie gelinkt kan worden aan “predictive analytics”.

De citizen state vector is gebaseerd op een technisch concept dat populair is in wetenschappelijke kringen. De NASA bijvoorbeeld, gebruikt een “state vector” om de huidige positie van een baan-object in de ruimte te situeren, maar ook welk traject het nog zal afleggen. Deze vectoren zijn uitstekende prognose instrumenten.

Ook Europese instellingen zouden op deze manier toegang kunnen krijgen tot de juiste sociale media strategieën en instrumenten om te anticiperen op innovatie. Het concept kan zijn weg vinden naar Belgische en Europese organisaties die het potentieel en de mogelijkheden inzien van vroegtijdige diagnoses van maatschappelijke trends.

Laurens eindigde net voor zijn collega Frédéric Hennequin, Pre-sales Consultant Financial Intelligence bij SAS Belgium & Luxembourg, die zijn presentatie “Automated accounting as an Innovation enabler” toegespitst heeft op startende ondernemingen en KMO’s door het gebruik van gegevens uit verschillende bronnen voor de uitwerking van een business plan.

Frédéric was geïnspireerd door het feit dat KMO’s, de ruggengraat van de Europese economie, steeds moeilijker aan financiële middelen geraken om hun bedrijf op te starten en om te innoveren. Hij omschreef als één van de belangrijkste redenen zowel de financiële plannen over het algemeen risicomijdend zijn als het interpreteren van risico's als negatieve parameters. Om dit probleem te verhelpen, kan de EU een ICT-gedreven aanpak uitwerken, waardoor het gemakkelijker wordt voor innovatieve ondernemingen om hun financiële plannen te maken en het vertrouwen van de Business Angels and Venture Capitalists gestimuleerd wordt door mogelijke risico’s te rationaliseren.

“De bedrijfscultuur van SAS is gebaseerd op het vertrouwen tussen onze medewerkers en de onderneming. Een cultuur die innovatie beloont, die medewerkers stimuleert om nieuwe dingen te proberen en die werknemers niet afstraft voor het nemen van een risico. Een cultuur die aandacht besteed aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar werknemers”, stelt Els Brusselmans, HR Manager SAS België & Luxembourg. "Het feit dat medewerkers bereid waren om deze uitdaging aan te gaan en spontaan een inzending deden voor deze award, toont aan dat onze benadering van empowerment, creativiteit en innovatie werkt. Dit is nog maar eens de bevestiging dat we onze eerste plaats, eerder dit jaar, voor ‘Top Employers België 2012’(*) wel verdiend hebben”.

(*) (enquête afgenomen bij bedrijven met minder dan 500 werknemers).

 

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2012 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.