Zesde editie van Summer-of-SAS gepland

Betaalde vakantiecursus voorziet de markt van analytics kennis

Tervuren, 29 februari 2012

SAS, leider in business analytics software en services, lanceert dit jaar voor de zesde keer het Summer-of-SAS programma van 23 juli tot 20 augustus. Dit initiatief biedt studenten die dit jaar afstuderen de mogelijkheid om tijdens de zomer – als betaalde vakantiejob - een intensieve opleiding te volgen over SAS Business Intelligence (BI), SAS Analytics of SAS Data Integration.

Voor vele studenten is dit een ideale vakantiejob. Deelnemers worden namelijk één maand betaald als jobstudent om één van de drie cursussen te volgen met een job in het vooruitzicht. Dit programma wordt namelijk gesteund door een aantal SAS klanten en partners die op korte of langere termijn op zoek zijn naar medewerkers met snel inzetbare SAS-kennis. Partners dit jaar zijn AG Insurance, Base3,  Business & Decision en Deloitte.

Meer en meer organisaties beseffen dat zij op een intelligente manier gebruik moeten maken van hun data om de concurrentie voor te blijven. Vandaar het groeiend succes van business analytics. Een van de gevolgen van dit succes is dat ook de vraag stijgt naar mensen met de nodige analytische capaciteiten. De Summer-of-SAS speelt daar perfect op in en levert ondertussen al vijf jaar lang telkens een 30-tal opgeleide studenten af, klaar voor de arbeidsmarkt.

Naast de Summer-of-SAS cursus voor pas afgestudeerden wordt er ook dit jaar opnieuw een Master Class georganiseerd. Deelnemers aan deze cursus vonden al een baan bij een partner of klant en kunnen met deze opleiding hun kennis vervolledigen of zich omscholen.

Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven op http://www.summer-of-sas.be, waar zij een aantal kwalificatievragen moeten beantwoorden. Bij de selectie zal veel aandacht besteed worden aan het profiel van de job die de student in de toekomst wil uitvoeren en de capaciteiten die onze klanten en partners nodig hebben.

De opleiding van de pas afgestudeerden gaat door bij SAS in Tervuren. Gedurende één maand krijgen geselecteerde studenten een cursuspakket én studietijd, en de mogelijkheid om tijdens de cusus deel te nemen aan een certificatie-examen. De deelnemers krijgen eerst een gezamenlijke opleiding in SAS en daarna kunnen zij kiezen om zich verder te specialiseren in analytics, data integratie of business intelligence.

Maar liefst 85 percent van de studenten die vorig jaar de Summer-of-SAS volgenden, tekende binnen drie maanden na de cursus een arbeidscontract!

 

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux
Twitter: @sasbelux & @gracypoelman

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2012 SAS Institute Inc.