SAS verkozen tot Beste Werkgever BelgiË 2012

Medewerkers appreciëren duidelijke visie en continue inzet in verschillende HR domeinen

Tervuren, 29 februari 2012

Nr1 Best Employer Belgium 2012SAS Institute, marktleider in business analytics, veroverde de eerste plaats in de lijst van Beste Werkgevers met minder dan 500 medewerkers. Het is al voor de vierde keer op rij dat het bedrijf een plaats weet te behalen in de top 3. In België is dit onderzoek een initiatief van het Vlerick’s HRM Centre in samenwerking met het Great Place to Work® instituut Europe.

“Ons succes hangt in grote mate af van hoe efficiënt en doeltreffend onze klanten de oplossingen van SAS kunnen inzetten. En het zijn onze medewerkers die dat helpen realiseren. Daarom ook dat wij graag investeren in hun ontwikkeling en welzijn. Tevreden medewerkers zorgen namelijk voor tevreden en trouwe klanten!” zegt Patrick Van Deven, Country Manager SAS Belgium & Luxembourg. “Dit resultaat betekent heel veel voor SAS omdat het bevestigt dat onze HR strategie en de corporate culture vruchten afwerpen.”

“De unieke bedrijfscultuur van SAS weerspiegelt zich niet alleen in het vertrouwen en respect dat medewerkers geven en ontvangen. Kameraadschap is een derde factor. Hard werken gaat gepaard met plezier maken en successen vieren”, zegt Els Brusselmans, HR Manager bij SAS. “Dit zorgt ervoor dat iedereen bereid is ook in te springen op drukke momenten, vroeger komt werken of langer blijft wanneer het nodig is.”

De Beste Werkgever wordt geselecteerd op basis van 2 criteria:

  • De respons van de werknemers op de Great Place to Work® Trust Index©. Dit is een eigen personeelsonderzoek, ontwikkeld door het Great Place to Work® Instituut.
  • Een dossier dat verduidelijkt welke strategie en acties het bedrijf hanteert om er een "Great Place to Work" van te maken.

Niet alleen in België wordt SAS bekroond als werkgever (Beste Werkgever, Top Employer), ook in andere landen geniet het HR-beleid erkenning. Zo werd het bedrijf in de Verenigde Staten No.3 in de lijst “FORTUNE magazine's annual 100 Best Companies to Work For”. Sinds de start van deze prijsuitreiking in 1998 stond SAS al elk jaar in de lijst, dit jaar voor de negende keer in de TOP 10. Een overzicht van alle awards/titels vind je op: http://www.sas.com/awards/workplace_awards.html

Patrick Van Deven, managing Director SAS Belux   SAS Offices at Castle Robiano
Patrick Van Deven, Managing Director SAS BeLux  –  SAS Offices at Castle Robiano, Tervuren
Click on the pictures for full resolution.

 

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux
Twitter: @sasbelux & @gracypoelman

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2012 SAS Institute Inc.