Analytics in ons dagelijks leven – wat is de waarde voor de consument en burger?

Tervuren, November 2011

Uit de resultaten van een iVox enquête, uitgevoerd in opdracht van SAS Institute, blijkt dat 2 op 3 respondenten het niet leuk vinden om aanbiedingen te ontvangen die voor hen niet relevant zijn, 63% van de Belgen vindt dat ze zoveel mogelijk in de eigen regio moeten werken . 56% van de ondervraagden heeft interesse in online boodschappen doen of doet dit al. Bijna de helft deelt wel eens zijn mening over bepaalde producten of diensten via social media en het overgrote deel gebruikt meestal een klantenkaart om te kunnen genieten van kortingen of speciale aanbiedingen. 

iVox stelde in opdracht van SAS een reeks vragen online aan een panel van 525 personen dat zowel in leeftijd, taal, geslacht als opleidingsniveau een doorsnee is van de Belgische bevolking over thema’s als winkelen, bankzaken, overheidsdiensten en gebruik van sociale media. De resultaten van het onderzoek bevestigen dat een consument of burger vandaag een persoonlijke aanpak verwacht. De helft van de ondervraagden apprecieert het bijvoorbeeld als ze suggesties of aanbiedingen krijgen van producten die gerelateerd zijn aan de producten die zij normaal kopen. 2 op 3 personen ergeren zich aan aanbiedingen voor producten of diensten die hen helemaal niet interesseren.

Meer analysekracht voor een persoonlijke benadering van consumenten en burgers

Uit bovenstaande gegevens blijkt nog maar eens het belang van inzicht in de klant of burger. Als je een persoon relevante informatie, producten of diensten wil aanbieden, moet je een heel goed zicht hebben op de veranderingen in gedragingen, verwachtingen en behoeften van die persoon.

En dat is niet zo eenvoudig tegenwoordig. Organisaties en overheden krijgen zowel te maken met steeds grotere hoeveelheden data als met een grotere diversiteit van gegevens – gestructureerd en ongestructureerd -  en gegevensbronnen; gegevens uit verschillende kanalen, winkels, online transacties, sociale media, mobile.

Organisaties die het meeste inzicht creëren uit de grote hoeveelheden data, gebruiken daarvoor de kracht van business analytics.

Dit onderzoek werd voorgesteld op het SAS Forum Belux van 6 oktober, waar ook tal van andere voorbeelden werden voorgesteld van het gebruik van analytics in ons dagelijks leven, op het werk zowel als in ons privé-leven. Of het nu gaat over de beschikbaarheid van uw favoriete magazine in uw geprefereerde winkel, de veiligheid van de medicijnen die we nemen, de voorraad cash in geldautomaten, of de relevantie van de kortingsbonnen die u in de bus krijgt, analytics is overal aanwezig.

Retailers gebruiken analytics bijvoorbeeld om hun prijzen en productaanbod te optimaliseren, banken om kredietrisico’s te berekenen, gezondheidsinstellingen om te achterhalen welke behandelingen het meest effectief zijn of overheidsinstanties om fraude te bestrijden. SAS helpt al deze organisaties om in hun beschikbare informatie opportuniteiten te vinden om te groeien, hun rentabiliteit te verhogen, de juiste akties te nemen, en blijvende resultaten te boeken dankzij advanced analytics.

Voor meer informatie of voor een persoonlijk gesprek over de iVox survey, of de toepassing van business analytics, contacteer gracy.poelman@sas.com of placres@creativestrategies.eu.com.

 

Over SAS
SAS is marktleider in software en diensten voor business analytics, en de grootste onafhankelijke verkoper op de markt voor business intelligence. Via innovatieve oplossingen, opgeleverd binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten in meer dan 50.000 vestigingen om hun prestaties te verbeteren en waarde te leveren door sneller betere beslissingen te nemen. SAS geeft zijn klanten sinds 1976 wereldwijd THE POWER TO KNOW®.

For more information contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere product- of servicenamen van SAS Institute Inc. zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de VS en andere landen. ® wijst op VS-registratie. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaarsbedrijven. Copyright © 2011 SAS Institute Inc. Alle rechten voorbehouden.