SAS neemt Assetlink over om marketeers te helpen geavanceerde en doeltreffende campagnes uit te werken

SAS en Assetlink bieden het krachtigste en meest uitgebreide geïntegreerd marketingmanagementplatform op de markt

Tervuren, 23 februari 2011

SAS neemt Assetlink over, een pionier op het gebied van marketing resource management (MRM). Dankzij de combinatie van SAS® Customer Intelligence en de toonaangevende marketing resource management oplossingen van Assetlink in een geïntegreerd marketingmanagementplatform, wordt het voor marketeers eenvoudiger om marketingcampagnes te plannen, uit te werken en te optimaliseren.

Van marketingorganisaties wordt steeds vaker verwacht dat ze met dezelfde mankracht steeds geraffineerdere marketingprogramma’s opzetten. Assetlink bezorgt het nodige workflow management over verschillende kanalen heen om marketeers te helpen mogelijke knelpunten te vermijden. Met Assetlink biedt SAS ondersteuning bij het beheren en optimaliseren van marketingactiviteiten door efficiënter beheer van de beschikbare middelen, meer analysemogelijkheden en betere financiële rapportage.

“Deze combinatie is echt waardevol voor beide partners, en – nog belangrijker – voor de marketeers die zij bedienen,” argumenteert Jeroen Van Godtsenhoven, Head of Business Development bij SAS in België en Luxemburg. “Nu kan SAS het complete scala bieden van functies voor marketingplanning en -uitvoering dat deel uitmaakt van hoogwaardige toepassingen voor marketingautomatisering.”

"De krachtige analysefuncties van SAS ondersteunen bedrijven om gebieden te identificeren waarin de marketing kan verbeteren, de klantenrelaties kunnen versterken en de rentabiliteit kan vergroten. Knelpunten bij het budgetteren, de planning en de toewijzing van middelen kunnen een doelmatige marketing in de weg staan,” aldus Jim Davis, Senior Vice President en Chief Marketing Officer van SAS. “Door de marketing resource managementfuncties van Assetlink te koppelen aan de toonaangevende customer intelligence oplossingen van SAS komen organisaties gemakkelijker te weten wat werkt en wat voor verbetering vatbaar is. Marketeers kunnen efficiënter tewerk gaan en vernuftiger campagnes afleveren op een grotere schaal dan anders mogelijk was.”

De integratie van SAS en Assetlink ontsluit gebieden die tot nu toe nog niet door andere oplossingen op de markt werden ondersteund:

  • De mogelijkheid om inbound marketinggegevens te beheren en analyses uit te voeren in real time is essentieel om relevante communicatie te orkestreren in hetcall center, de website en kanalen van mobiele en sociale media.
  • Geavanceerde analysemogelijkheden, zoals de mogelijkheid om het klantenverloop te voorspellen, om de rentabiliteit van klanten te berekenen en om thema’s en sentiment uit beoordelingen en klachten van consumenten te distilleren.
  • Marketingoptimalisatie, met inbegrip van de mogelijkheid om de beste combinatie van klant, aanbod en kanaal te selecteren om bepaalde doelstellingen, zoals winst, te maximaliseren.
  • Functies voor cross-channel gegevensbeheer en -integratie die overdraagbaar zijn naar om het even welk datawarehouseplatform. Dit is essentieel om over alle kanalen heen in één oogopslag een accuraat beeld te krijgen van de klant.

"De gegevens die worden ingezameld door marketing operations management oplossingen zijn een rijke bron van informatie,” voegt Chetan Saiya, de CEO van Assetlink, er nog aan toe. “Door krachtige SAS Analytics toe te passen op de door Assetlink ingezamelde gegevens kunnen CMO’s en marketeers achterhalen hoe ze nog meer uit hun marketingmiddelen kunnen halen en welke nieuwe opportuniteiten extra waarde kunnen opleveren.”

Dankzij deze acquisitie bekleedt SAS nu een leiderspositie op het gebied van geïntegreerd marketingmanagement (IMM). Dit begrip werd voor het eerst beschreven door analistenfirma Gartner. Het verwijst naar een strategie voor de integratie van mensen, processen en technologieën die steeds meer ingang vindt. Volgens Gartner zal “de ROMI (Return on Marketing Investment) van organisaties die een geïntegreerde marketingstrategie uitwerken tegen 2014 50 % hoger liggen dan die van organisaties die dat niet doen.”

Klanten van SAS en Assetlink zullen hun voordeel halen uit de geëngageerdheid van SAS om haar producten voortdurend te versterken. SAS kent al 35 jaar lang een ononderbroken groei en is in staat om jaarlijks meer dan 20 % van zijn inkomsten te herinvesteren in onderzoek en ontwikkeling. Dat heeft bijvoorbeeld al geleid tot een ruimer aanbod op het gebied van cloud computing, ongestructureerde gegevens en grid computing. Bovendien stelt SAS meer dan 11.000 werknemers tewerk in meer dan 50 landen en 400 SAS-kantoren voor lokale hands-on klantenondersteuning.

*Gartner, Inc. "Focus on Integrated (Rather Than Enterprise) Marketing Management" door Kimberly Collins, 6 oktober 2010.

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.