SAS uitgeroepen tot Top Employer BelgiË 2011. Erkenning voor haar prestaties op het gebied van Human Resources

Tervuren, 24 februari 2011

SAS is Top Employer SAS is na onafhankelijk onderzoek van het CRF Institute, specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar arbeidsvoorwaarden, uitgeroepen tot een van de Top Employers België-Belgique 2011. Dit keurmerk wordt enkel uitgereikt aan werkgevers die voldoen aan de strenge toetsingscriteria.

SAS is één van de 43 organisaties die dit jaar is gecertificeerd door het CRF Institute. SAS, zo blijkt uit het onderzoek van het CRF Institute, biedt jong talent zeer goede arbeidsvoorwaarden en uitstekende  training- en opleidingsmogelijkheden. Daarmee zorgt dit bedrijf zeer goed voor haar medewerkers.

“Het certificaat van Top Employers 2011 is uiteraard belangrijk voor SAS”, zegt Els Brusselmans, HR Manager bij SAS. “Het is alweer een bevestiging dat onze HR strategie en de corporate culture wel degelijk hun vruchten afwerpen. Onze voortdurende aandacht voor de mens achter de werknemer, het delen van kennis, de opleidingsmogelijkheden en het creëren van opportuniteiten om nieuwe competenties aan te boren en te ontwikkelen, zorgt voor geëngageerde en loyale medewerkers.  En die zorgen er op hun beurt dan weer voor dat onze klanten de beste service krijgen!”

Alle onderzochte organisaties zijn door middel van grondig onderzoek naar hun HR beleid beoordeeld op de volgende criteria: Primaire en Secundaire Arbeidsvoorwaarden, Training en Ontwikkeling, Carrièremogelijkheden en Organisatiecultuur.

SAS voldoet aan de strenge eisen en mag zich een jaar lang Top Employer noemen. Volgens Ruud van Es, Country Manager Benelux bij Top Employers: “De toetsing biedt organisaties kwalitatief inzicht in de eigen positie. Daarnaast is het een beproefd middel om medewerkers aan te trekken en te behouden. Vooral jonge, hoogopgeleide professionals beschouwen het keurmerk als bewijs voor goed werkgeverschap en vinden dit belangrijk in hun overweging bij de keuze voor hun toekomstige werkgever.”

Opvallend is dat, in tijden van kostenbesparing, talent management de hoogste prioriteit heeft voor de gecertificeerde organisaties. Met de vergrijzing op komst willen werkgevers talent graag aan zich binden en bieden daarom veel mogelijkheden voor individuele ontwikkeling. Ook is te zien dat steeds meer Top Employers ‘het nieuwe werken’ stimuleren.


Employers België 2011 :
Accor, AGC Glass Europe, Avanade, AVEVE Groep, AXA, Barco, BASF Antwerpen, Bayer, Belgacom, BESIX Group, British American Tobacco, BTC, Capgemini, Groep Colruyt, CSC, D'Ieteren, Daikin Europe N.V., DEME, Elia, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, IMEC, ING, Japan Tobacco International, K.U.Leuven, Kluwer, KPMG, Makro Cash & Carry, ORMIT, PepsiCo, Randstad, Samsung Electronics, SAS, Sibelga, Smals, Sogeti, SPIE, Umicore, Unilin, USG People, Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), UZ Brussel, UZ Gent, UZ Leuven

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Over Top Employers
Sinds 1991 heeft het CRF Institute haar eigen onderzoek en projectmethodologie ontwikkeld. Het CRF Institute is internationaal actief in 12 landen. Ieder jaar presenteert zij de gecertificeerde organisaties en hun unieke propositie in de uitgave Top Employers. Het project Top Employers is een bewezen succes bij het aantrekken en behouden van talent bij meer dan 2500 toonaangevende bedrijven over de hele wereld. Voor meer informatie, ga naar www.topemployers.be

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS
Els Brusselmans – HR manager
Tel. : +32 (0)2 766 07 29
els.brusselmans@sas.com

CRF Institute – Top Employers
Hugo Falcon
tel : +32 (0)2 234 63 99
hugo.falcon@crf.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2011 SAS Institute Inc.