KBC kiest SAS® voor centrale risicorapportering op groepsniveau

Nieuwe oplossing stelt KBC in staat om te voldoen aan nieuwe en toekomstige risico-rapporterinsvereisten en Solvency II richtlijnen.

Tervuren, 24 Februari 2011

KBC heeft gekozen voor SAS® Risk Management for Banking and Insurance en SAS® Financial Management van de marktleider in business analytics software en diensten, om hen te voorzien van een oplossing voor centrale risicorapportering over de hele groep. Hiermee krijgt KBC een consistent en snel overzicht van alle mogelijke risico’s waaraan het bedrijf kan worden blootgesteld en dit voor alle types van risico, departementen en plaatsen.

Deze nieuwe oplossing maakt het voor KBC mogelijk om snel alle nieuwe en toekomstige vereisten op het vlak van rapportering te kunnen implementeren, ook de richtlijnen voor Solvency II. Alle aspecten van het proces voor risicorapportering over de hele groep worden verzekerd inclusief gegevensintegratie en -opslag van verschillende risicoresultaten, controleren van de gegevenskwaliteit, reconciliatie van financiële en risicocijfers, risico aggregatie, interne rapportering over alle risicotypes, gegevensexploratie en gereguleerde rapportering (Solvency II). Dit alles wordt ondersteund met uitgebreide workflow mogelijkheden.

KBC is een bank-verzekeraar die focust op zijn thuismarkten in België en Centraal- en Oost-Europa (Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije en Bulgarije). De hoofdzetel van KBC is gevestigd in Brussel (België), het hart van Europa. De groep telt ongeveer 54.000 werknemers en bedient 12 miljoen klanten. KBC Group NV is genoteerd op NYSE Euronext Brussels (symbool 'KBC').

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2011 SAS Institute Inc.