Vierde Summer of SAS initiatief opnieuw stimulans voor ICT arbeidsmarkt

Meer dan 80% van de pasafgestudeerde Summer of SAS studenten heeft 3 maand later contract op zak

Tervuren, november 2010

Voor de vierde keer op rij organiseerde SAS Institute, leider in business analytics, de gratis Summer of SAS opleiding waarbij pasafgestudeerden de mogelijkheid krijgen om in één maand een stevige SAS kennis te verwerven. Nog geen drie maand na het beëindigen van de opleiding hebben 17 van de 21 afgestudeerde studenten een contract als consultant of expert op zak.

SAS® introduceerde de Summer of SAS opleiding in 2007 als antwoord op de grote vraag naar SAS® kennis en expertise en het beperkte aantal gespecialiseerde ICT profielen op de Belgische en Luxemburgse arbeidsmarkt. De training is bedoeld voor pasafgestudeerden die zich willen profileren voor een toekomstige carrière als SAS® consultant of expert. De geselecteerde studenten kunnen de opleiding volgen als betaalde vakantiejob en zich specialiseren in business intelligence of analytics.

De extra “Master Class”’ training laat echter tevens deelnemers toe die niet door SAS werden geselecteerd, maar die door een klant of partner werden ingeschreven. Deze groep van jong afgestudeerden vonden reeds een job, maar willen hun opleiding nog vervolledigen of zich omscholen naar SAS®.

Traditiegetrouw werd ook dit jaar de training afgesloten met een meeting in september waarbij studenten en sponsorende bedrijven elkaar voor de eerste keer konden ontmoeten. Sponsorbedrijven dit jaar waren: SBI consulting, Business & Decision, Deloitte, Sogeti, ING en Capgemini.

“Omdat we ondervinden dat het voor onze klanten en partners niet gemakkelijk is om ICT profielen te vinden met de juiste bagage aan SAS® kennis en ervaring, willen we hun zoektocht vergemakkelijken en pasafgestudeerden zelf blijven trainen. Na vier jaar Summer of SAS en Master Class zijn ondertussen bijna honderd studenten een professionele carrière als SAS® consultant gestart. Voor ons is deze investering in training dan ook een cruciaal onderdeel om onze know how en expertise aantrekkelijk te houden op de ICT arbeidsmarkt”, besluit Isabelle De Strooper, HR Projects Officer bij SAS Belux.

Meer informatie over dit initiatief vind je op www.summer-of-sas.be

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.