Record Bank versterkt ‘bank in de buurt'-benadering en kiest SAS® om “klantenbeleving” te versterken

Record Bank gebruikt SAS® voor het beheren, meten en analyseren van marketingcampagnes

Tervuren, november 2010

Record Bank, een onderdeel van ING Group en de op twee na grootste retailbank in België, heeft gekozen voor SAS® Marketing Automation en SAS® Digital Marketing. Met deze twee oplossingen van SAS, marktleider op het gebied van software en diensten voor business analytics, kan de klantervaring worden verbeterd met behulp van geautomatiseerde campagneprocessen en effectievere campagnes.

Met SAS Marketing Automation zal Record Bank, dankzij een meer doelgerichte klantbenadering per campagne, in staat zijn om de marketing-efficiency te verbeteren door maandelijks meer campagnes te voeren en een groter campagne-ROI te realiseren.

"Tot op heden beheerden we het proces min of meer handmatig," aldus Nathalie Schor, Head of Marketing & Communication bij Record Bank. "Wij hebben er vertrouwen in dat SAS ons zal helpen om bestaande klanten te houden en het cross-selling-percentage te verbeteren omdat wij onze klanten dankzij SAS op het juiste moment relevante aanbiedingen kunnen sturen."

SAS Digital Marketing is uitgerust met grootschalige multimedia-messaging-functies - waaronder e-mail, SMS, RSS en Web - voor marketingcampagnes via één of meerdere kanalen. Record Bank is voortaan in staat om te communiceren via het voorkeursmedium van de klant, een belangrijke stap in de richting van eersteklas customer service.

De marketingoplossingen van SAS (Record Bank gebruikt al SAS voor risk management en asset and liability management ), vormen een aanwinst voor het geïntegreerde analytische platform dat binnen alle onderdelen van de organisatie wordt gebruikt. Dankzij het gebruik van SAS voor asset and liability management voor het rapporteren over rentepercentages en liquiditeitstekorten, in combinatie met de mogelijkheid voor het uitvoeren van simulaties en forecasting, heeft Record Bank haar earnings at risk (EaR) kunnen beheren en weten terug te dringen.

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.