SAS® biedt Microsoft Office integratie

Betere besluitvorming dankzij integratie van SAS query- en reporting-interfaces in Outlook

Tervuren, november 2010

Omdat zowel grote als kleine bedrijven steeds vaker gebruik maken van applicaties voor business intelligence, breidt SAS, marktleider op het gebied van business analytics, haar query- en reportingmogelijkheden uit naar Microsoft Outlook, 's werelds meest gebruikte e-mailprogramma.

SAS biedt Microsoft Office integratie in SAS BI Server en SAS Enterprise BI Server met nieuwe ondersteuning voor toegang via Outlook. Het resultaat is een vertrouwde, self-service interface die informatie voor cruciale beslissingen nog toegankelijker maakt. Marktkenners schatten het aandeel van MS Outlook op 37 à 43 procent van alle e-mail client software.

SAS Business Intelligence stelt technisch minder geavanceerde gebruikers in staat om onmiddellijk toegang te krijgen tot gegevens, dataverzoeken te wijzigen en informatie visueel weer te geven. Deze zakelijke gebruikers kunnen SAS BI gebruiken in Sharepoint, Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ze kunnen kiezen uit een bibliotheek van bestaande maar aanpasbare templates zodat ze ook hun eigen templates kunnen maken. Gebruikers krijgen op deze manier meer inzicht en kunnen met behulp van visuele queries patronen onderzoeken en verborgen feiten ontdekken.

Query- en reporting zijn essentiële onderdelen van de oplossingen, software en diensten van het SAS Business Analytics Framework. Zij maken strategische beslissingen mogelijk die de prestaties van een organisatie ten goede komen.

Het SAS Business Analytics Framework bestaat zowel uit oplossingen voor specifieke sectoren en bedrijfsunits als uit technologieën voor analytics, gegevensbeheer, query en rapportage. Bedrijven zijn in staat om de meest kritieke issues onmiddellijk aan te pakken en kunnen naar verloop van tijd nieuwe functies toevoegen zodat ze hun prestaties blijvend kunnen verbeteren.

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.