SAS benoemt Jeroen Van Godtsenhoven tot Head of Business Development

Evolutie van productspecialist naar trusted advisor belangrijker dan ooit

Tervuren, november 2010

SAS Institute, leider in business analytics, benoemt Jeroen Van Godtsenhoven (32) tot Head of Business Development voor België en Luxemburg. In zijn nieuwe functie is Van Godtsenhoven verantwoordelijk voor het uitbouwen en managen van een team om prospecten en klanten te adviseren en aan te tonen welke waarde de toepassing van business analytics kan creëren in hun omgeving.

Een van de belangrijkste doelstellingen van SAS is een “trusted advisor” te zijn. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat klanten een maximum opbrengst halen uit hun investeringen in SAS oplossingen. Daarvoor is het niet alleen noodzakelijk om de business van de prospect of klant te begrijpen, maar ook om de uitdagingen van de sector of van het specifieke domein te begrijpen. Om dit te garanderen zal Jeroen Van Godtsenhoven zorgen voor de uitbouw van een team business developers en pre-sales consultants dat nauw samenwerkt met de verkopers én dicht bij de klant staat.

Het is de ambitie van Van Godtsenhoven om buiten de traditionele grenzen van de eigen technologie te kijken. Hij wil ten volle begrijpen wat de klant nastreeft om van daaruit toegevoegde waarde te creëren. Niet alleen bij het eerste contact of bij implementatie, maar ook bij de begeleiding en uiteindelijk oplevering. “Vandaag verkoop je immers geen technologie meer omwille van de technologie, maar verkoop je een oplossing als onderdeel van een proces. Optimalisatie van processen en ondersteuning van de klant staan centraal in ons zakendoen. Het is dan ook onze visie om ons niet alleen te positioneren als een productspecialist, maar als een trusted advisor met oog voor Return on Investment en toegevoegde waarde. Onze klanten verwachten vandaag meer van ons dan een demo over de features en functions van onze technologie…en terecht”, verklaart Van Godtsenhoven.

Jeroen Van Godtsenhoven Jeroen Van Godtsenhoven was tot voor kort Account Manager voor de Commercial sector bij SAS waar hij verantwoordelijk was voor bedrijven als Delhaize en de Post.

Hij startte zijn carrière tien jaar geleden als Account Manager bij Database Management (DBM) waar hij vrij snel aan de wieg mocht staan van het “Data Analysis & Consultancy” departement. Net voor hij in 2008 bij SAS startte, was hij gedurende twee jaar Account Manager bij SPSS Belux.

Patrick Van Deven, Country Manager SAS Belux over de benoeming: “Met tien jaar ervaring als specialist in analytics weet Jeroen als geen ander zijn inzicht in data en kennis van analyse en business processen te combineren met strategisch inzicht en inlevingsvermogen waardoor hij voor zijn team en onze klanten een belangrijke meerwaarde biedt.”

Een foto van Jeroen Van Godtsenhoven in hoge resolutie is beschikbaar op aanvraag.

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.