SAS ontvangt prijs voor beste HR initiatief tijdens eerste HR Excellence Awards

Human Capital Management (HCM) software erkend omwille van het intelligent plannen, beheren en houden van personeel

Tervuren, 19 november 2010

Tijdens de uitreiking van de eerste HR Excellence Awards op donderdag 18 november in Genval, werd SAS Institute, leider in business analytics, bekroond met de award voor “Best HR Initiative of the Year”. Het voornaamste criterium van de jury voor deze prijs was innovatie in de HR wereld. Country manager Patrick Van Deven nam de prijs in ontvangst.

HR Excellence Awards Winner Logo Country manager Patrick Van Deven nam de prijs in ontvangst.

De HR Excellence Awards, georganiseerd door ARC Events, bracht gisteren meer dan 600 HR-professionals samen en beloonde in totaal 15 topprestaties in HR. Binnen iedere categorie werden de genomineerde organisaties beoordeeld volgens drie criteria: innovatie, kwaliteit van de dienstverlening en klantentevredenheid. De winnaars werden deels door de HR gemeenschap en deels door een onafhankelijke jury.

Als het enige softwarehuis binnen de speciale categorie “Best HR Initiative of the Year”, werd SAS door een jury van 9 HR directeurs gekozen voor de vele voordelen die haar Human Capital Intelligence software HR departementen biedt. De jury was overtuigd van de vernieuwende manier om met werknemersinformatie om te gaan.
Het gebruik van analytische software maakt het voor organisaties mogelijk om realistische voorspellingen te maken van wat de mogelijke impact van strategische beslissingen of scenario’s zou kunnen zijn op het human capital. Op basis van feiten kunnen veranderingen binnen het personeelsbestand voorspeld en gemodelleerd worden en kunnen organisaties hierop anticiperen…nog voor ze echt plaatsvinden. Andere genomineerden binnen deze speciale categorie waren Activity, Edenred, Human Business, Ormit en Sodexo Motivation Solutions.

“Het is voor SAS Belux een echte eer om deze award in ontvangst te mogen nemen van een jury die samengesteld is uit topmensen binnen de HR wereld. Hiermee onderstreept de sector het belang dat zij hecht aan talentmanagement en aan het ontwikkelen van een strategisch plan, gebaseerd op grondige analyses van actuele feiten en trends”, verduidelijkt Patrick Van Deven, Country Manager SAS België. ”Vandaag moet je als organisatie rekening houden met factoren als een krappe arbeidsmarkt en vergrijzing, en tegelijkertijd begrijpen over welke kennis en skills jouw talenten beschikken en in welke mate deze de productiviteit beïnvloeden.”

Meer informatie over dit evenement en de winnaars per categorie vind je op: http://www.hrexcellenceawards.be

Meer informatie over SAS® Human Capital Intelligence vind je op http://www.sas.com/solutions/hci/index.html

 

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.