Baudouin Vaes aan het hoofd van SAS Luxemburg

Tervuren, mei 2010

Baudouin Vaes - High res. picture available on requestSinds 1 februari werd Baudouin Vaes (41) aangesteld als Business Unit Manager van SAS in Luxemburg. De leider in business analytics bevestigt hiermee haar intentie om de Luxemburgse markt verder te ontwikkelen. Baudouin Vaes zal in deze functie verantwoordelijk zijn voor het beheer en de ontplooiing van het Luxemburgse filiaal met aandacht voor een optimale dienstverlening, een betere informatieverstrekking, een sterkere aanwezigheid in alle sectoren en de lancering van nieuwe initiatieven.

De aanstelling van Baudouin Vaes ligt volledig in lijn met de strategie van SAS om op een duurzame en gezonde manier te blijven groeien. Vorig jaar nog kende de vestiging in België en Luxemburg een stijging in de omzet uit softwareverkoop met 7,4 procent en haalde daarmee een record van meer dan 33 miljoen euro. SAS Luxemburg, dat haar kantoren opende in 2000, viert dit jaar haar 10de verjaardag en telt vandaag meer dan 20 bedrijven die gebruik maken van haar software.

Omwille van het specifieke karakter van deze markt, is het zeer belangrijk om te kunnen terugvallen op een toegewijd en veelzijdig team. Baudouin Vaes beschikt over voldoende bagage om SAS te positioneren als een strategische technologiepartner bij zowel bestaande als potentiële klanten”, aldus Patrick Van Deven, Country Manager SAS Belux.

Het is de ambitie van Baudouin Vaes om alle sectoren te bedienen en potentiële klanten te informeren over hoe de SAS software kan helpen bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen. “Veel bedrijven hebben een verouderd beeld van SAS en associëren ons nog te veel met programmering en statistische analyses. Het is dan ook voor veel klanten een eyeopener wanneer ze kennismaken met SAS 9.2, een geïntegreerd aanbod van oplossingen voor data-integratie, data-quality, rapportering, predictieve analyse, maar tevens en vooral sectorspecifieke oplossingen voor performance management, het beheer van risico’s, het opsporen van fraude, de optimalisatie van sales en marketing, etc.”, verklaart Baudouin Vaes.

In een periode van 9 jaar heeft Baudouin Vaes verschillende functies bekleed bij SAS die hem vandaag een ideale combinatie bieden van bedrijfsgerichte, commerciële en technische vaardigheden.

“Ik heb de voorbije jaren met veel plezier gewerkt voor verscheidene Luxemburgse klanten en ben dan ook zeer tevreden om me voortaan exclusief te kunnen concentreren op locale projecten. Er is een duidelijke vraag naar onze oplossingen. Een vraag die zelfs is gestegen naar aanleiding van de economische crisis.” besluit Vaes.

Een foto van Baudouin Vaes in hoge resolutie is beschikbaar op aanvraag.

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.