SAS® Social Media Analytics introduceert sociale mediamarketing in de bedrijfswereld

Meer dan alleen maar controleren: SAS Analytics helpt B2B en B2C marketeers om in real-time concrete waarde te halen uit sociale mediagegevens voor betere zakelijke beslissingen

Tervuren, 13 April 2010 – Internationale ondernemingen zoeken naar manieren om sociale mediagegevens om te zetten in betere klantenrelaties, een optimaal functionerende klantendienst, meer doelgerichte marketinginspanningen en verbeterde eindresultaten. Zij leveren een strijd om praktische inzichten te verwerven uit een stroom van online conversatiegegevens en deze toe te passen op concrete besluitvormingen. Bedrijfsmarketeers en agentschappen willen echter meer dan de bestaande eenheidsworstaanbiedingen. Zij willen sociale gegevens in alle domeinen van hun werkterrein kunnen integreren, er prangende vragen mee oplossen en deze antwoorden aanwenden voor specifieke beslissingen. SAS, toonaangevend in bedrijfsanalyse, begrijpt wat online conversatie interessant maakt voor sociale marketeers en biedt momenteel nieuwe software aan ervoor zorgt dat het inzetten van sociale media effectief ook voordelen oplevert voor het bedrijf.

SAS® Social Media Analytics is de eerste bedrijfsoplossing die speciaal is afgestemd op de behoeften van marketeers in middelgrote en grote ondernemingen. Deze oplossing helpt marketeers om inzicht te krijgen, te voorspellen en acties te nemen op basis van social media gegevens. SAS’ nieuwe on-demand software kan meer dan twee jaar sociale mediaconversaties op Facebook, Twitter, YouTube, discussieforums, blogs enz. archiveren en analyseren. Zo toont zij marketeers wat de mensen vinden van producten of merken, wie ze daarin beïnvloedt en hoe conversaties via sociale media een weerslag hebben op bedrijfsresultaten. De conclusies kunnen dan ogenblikkelijk toegepast worden op merkstrategieën, media placement, public relations en klantenzorg.
Screenshots

Screenshot Screenshot Screenshot

"SAS' nieuwe sociale mediaoplossing verandert de spelregels ingrijpend," aldus Katie Paine, CEO van KDPaine & Partners. "Ik had nooit gedacht dat je met automatische metingen zo’n hoog niveau van accuraatheid kon bereiken, of dat je menselijke coderingen zo naadloos kon integreren om haarfijn in te spelen op wat de klant wenst. SAS heeft zoveel analytische ervaring, zo’n totaalkijk op metingen en een onovertroffen technologische knowhow dat zijn toetreding tot deze markt de sector meteen op een ander niveau tilt. Een niveau waarop de marketeers niet alleen meer, maar ook beter zullen kunnen meten en accuratere, meer bruikbare informatie zullen kunnen aanbieden voor het beslissingsproces."

SAS Social Media Analytics is gebaseerd op SAS’ ervaring met geavanceerde analyses en data-integratie. SAS Social Media Analytics biedt maar liefst zeven troeven:

  • Bruikbaar op bedrijfsniveau – SAS Social Media Analytics is in staat om enorme hoeveelheden data te vergaren en te analyseren, zowel gestructureerd als ongestructureerd, uit interne en externe bronnen. De oplossing kan worden geïntegreerd met CRM (klantenrelatiebeheer) en marketingsystemen – zo kan de opvolging van de sociale media worden uitgelijnd met de algemene bedrijfsstrategie en - tactieken.

  • Een visie op lange termijn – SAS Social Media Analytics houdt een ononderbroken archief bij van online gegevens die initieel meer dan twee jaar terug gaan. Zo kan op termijn inzicht worden verworven in trends en kunnen historische analyses worden bijgewerkt op basis van nieuwe informatie.

  • Voorspellende analyses –deze software maakt het mogelijk om  invloed cijfers te kwantificeren en  het toekomstig volume aan sociale mediaconversaties te forecasten, en dan hun impact op het bedrijf te voorspellen. Dit kan bedrijven helpen om hun middelen juist te verdelen, om “wat-als” scenario’s uit te werken en belangrijke meeteenheden uit de marketing zoals merkvoorkeur, Webverkeer, doeltreffendheid van online campagnes en mediamix te correleren.

  • Uitgebreide taalverwerking – In statistische modellen ontbreken alledaagse uitdrukkingen en gemeenzame taal. In tegenstelling tot “black-box” aanbiedingen biedt SAS marketeers en analisten de mogelijkheid om de regels aan te passen die gevoelens associëren met bepaalde onderwerpen en inhoudelijke ervaring aan te wenden om statistische benaderingen te verbeteren en tekst beter te kunnen classificeren. Deze hybride aanpak levert accuratere regels op om gevoelens te ontleden. Zo krijg je dus een betere kijk op wat de klant wel en niet graag heeft én je krijgt gerichtere antwoorden op business vragen.

  • Ondersteuning voor meerdere talen – SAS Social Media Analytics kan conversaties in 13 verschillende talen begrijpen en classificeren, met name in het Arabisch, Chinees, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Spaans en Zweeds.

  • Vermogen om tot actie over te gaan – Zelfs de beste data-analyse is enkel nuttig wanneer zij de beslissingnemers tijdig bereikt, en eenvoudig te begrijpen is. SAS Social Media Analytics biedt real-time inzicht via Web-dashboards, rapporten en workflow-enabled alerts. Hierdoor kunnen organisaties tijdig en consequent reageren voor alle merken, bedrijfseenheden en servicegroepen samen.

  • Sectorervaring – SAS heeft klanten in nagenoeg elke industrietak. SAS Social Media Analytics weerspiegelt SAS’ kennis van deze sectoren en biedt taalverwerking die is afgestemd op de industrie, wat nog meer accuraatheid en relevantie garandeert.

"SAS' is een specialist op het gebied van analyses. Social media analyseren om bedrijven meer inzicht te verschaffen is SAS dan ook op het lijf geschreven," aldus Alan Webber, Partner van Altimeter Group LLC. "Dankzij SAS Social Media Analytics begrijpen ondernemingen wie wat doet, waar en waarom in de sociale media. Met deze nieuwe oplossing bakent SAS de grenzen van Social Media Analytics opnieuw af."

“Op dit eigenste moment zitten ergens klanten online te praten over uw producten en diensten, hun ervaringen daarmee, wat zij er goed en niet goed aan vonden. Slimme marketeers doen meer dan naar dit online gebabbel luisteren; zij analyseren het ook om hun middelen doelgerichter te kunnen aanwenden en om hun klanten aan zich te binden,” zo zegt Mark Chaves, Directeur van Media Intelligence solutions. “SAS Social Media Analytics helpt marketeers om gegevens van online conversaties met andere data te combineren en zich zo een completer beeld te vormen van elke klant. Deze analytisch verworven inzichten wenden zij vervolgens aan om voorspellingen te doen en op basis daarvan te ageren.”

SAS Social Media Analytics wordt aangeboden als een OnDemand solution. Net als andere SAS Solutions OnDemand verleent dit product zakelijke gebruikers al het analytisch vermogen van SAS en is de oplossing ook snel gebruiksklaar. Als OnDemand solution is zij vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar.

Deze aankondiging vond plaats op SAS Global Forum, ‘s werelds grootste ontmoetingsplaats van SAS-gebruikers, bezocht door meer dan 3.000 zakelijke en IT-gebruikers van SAS-software en -oplossingen.

Launch Event Photos

SAS Social Media Analytics event Chris Brogan, New Marketing Labs Press panel Katie Paine, KDPaine & Partners Panel discussion

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

contact:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.