SAS op nummer 1 in “Beste Werkgever BelgiË 2010”

Tervuren, 9 maart 2010

SAS Institute, marktleider in business analytics, veroverde de eerste plaats in het onderzoek naar de beste Belgische bedrijven om te werken in 2010, een onderzoek dat jaarlijks wordt gevoerd door het Great Place to Work® instituut.

SAS is in België de beste plaats om te werken. Het bedrijf neemt deze prestigieuze prijs in ontvangst terwijl het tegelijkertijd sterke financiële jaarresultaten weet neer te zetten.

De onderzoeksresultaten van SAS bewijzen dat:

  • 96 % van de werknemers trots is om aan anderen te vertellen dat ze voor dit bedrijf werken

  • 94 % vindt dat het management de werknemers vertrouwt zonder "over hun schouder te kijken"

  • 92 % vindt dat de werknemers verantwoordelijkheid krijgen

  • 97 % vindt SAS een leuke plaats om te werken

"Ons succes hangt af van de mate waarin we langetermijnrelaties kunnen opbouwen met onze klanten en onze werknemers. Onze cultuur van creativiteit, vertrouwen en flexibiliteit creëert een omgeving van wederzijds engagement, en dát is de basis van het succes van onze medewerkers, onze klanten en ons bedrijf", zegt Patrick Van Deven, Country Manager SAS Belgium & Luxembourg.

"Begin 2009 deelde onze CEO Jim Goodnight mee dat er geen ontslagen zouden vallen. Deze uitspraak in moeilijke economische omstandigheden, bevestigde zijn engagement tegenover het bedrijf en ons personeel. Omdat die onzekerheid wegviel, konden onze mensen blijven focussen op hun job en de behoeften van de klanten."

"Deze rangschikking is het resultaat van continue inspanningen gedurende vele jaren. Onze cultuur is er altijd op gericht geweest te luisteren naar onze mensen en hun feedback te gebruiken om de werkomgeving en de werk-privébalans te verbeteren. Het is schitterend erkend te worden als ‘Best Place to Work’. Nog belangrijker is echter dat onze medewerkers dat voelen, en dat ze trots zijn om bij SAS te werken", stelt Els Brusselmans, HR Manager SAS Belgium & Luxembourg.

Dit is het derde jaar dat SAS deelneemt aan de 'Great Place to Work'-wedstrijd in België, binnen de categorie ‘bedrijven met minder dan 500 werknemers’. Vorig jaar eindigde SAS op de tweede plaats.

Bedrijven worden op basis van 2 criteria geselecteerd voor de "Best Companies"-lijst: 

  1. De respons van hun werknemers op de Great Place to Work® Trust Index©. Dit is een eigen personeelsonderzoek, ontwikkeld door het Great Place to Work® Instituut. In België is dit onderzoek een initiatief van Vlerick’s HRM Centre, in samenwerking met het Great Place to Work Institute Europe.

  2. Een dossier dat verduidelijkt welke strategie en acties het bedrijf hanteert om er een "Great Place to Work" van te maken.

In februari ontving SAS België tevens, voor de tweede keer op rij, het "Top Employer"-label. SAS nam ook elders in Europa en in de Verenigde Staten deel aan diverse "Great Place to Work"-studies, en deed het overal even goed. Daarnaast rangschikte FORTUNE Magazine onlangs nog SAS als Number One in de Fortune "100 Best Companies to Work for"-lijst in Amerika. Een overzicht van bekroningen als werkplaats vindt u op http://www.sas.com/awards/workplace_awards.html

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

Creative Strategies
Elke De Ridder
Koningin Astridlaan 49 bus 1
1780 Wemmel
Tel.: +32 (0)2 267.41.60
Fax: +32 (0)2 267.12.89
E-mail: ederidder@creative-strategies.eu.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.