SAS: Number 1 in Business Intelligence in Belgium and Luxembourg

Faster growth than the software market in 2009

Tervuren, 26 March 2010

Software provider SAS holds 24.4% of the Business Intelligence market in Belgium and Luxembourg — the leading position in this segment. That is what extensive independent market research carried out by Pierre Audouin Consultants (PAC) confirmed at the end of 2009. SAS Belgium & Luxembourg ended 2009 with a 7% growth rate. This figure far outstrips the average growth of the overall software market (-2%) for the same period.

Marktleider in drie van de vier subsegmenten

Uit de studie van PAC blijkt dat SAS met een marktaandeel van 24,4 % marktleider is voor Business Intelligence in BelgiŽ en Luxemburg. Het is de eerste keer dat een studie aandacht besteedt aan vier specifieke subsegmenten van Business Intelligence in de BeLux: data-integratie, analysetoepassingen, rapportering en businessoplossingen. SAS haalt in die subsegmenten een marktaandeel van respectievelijk 25,8 %, 27,0 %, 22,1 % en 22,3 %. Met die cijfers bekleedt het bedrijf de leiderspositie in de drie eerste subsegmenten en nestelt het zich in de top-3 voor leveranciers van businessoplossingen.

Precieze gegevens voor de BeLux

“De laatste jaren waren er heel wat consolidaties en bedrijfsovernames in de Business-Intelligencemarkt. Bovendien is de softwaresector in België en Luxemburg met 2 % achteruit gegaan in 2009. SAS daarentegen noteerde een stijging van 7 %”, legt Patrick Van Deven uit, Country Manager SAS Belgium & Luxembourg. “We wilden weten welke invloed deze elementen hadden op onze marktpositie. Maar we beschikten niet over de nodige gegevens van onze sector en regio. Daarom hebben we PAC gevraagd om de studie uit te voeren. Hun resultaten tonen aan dat we onze positie hebben verstevigd.”

Een objectieve en grondige studie

Tijdens de studie interviewde Pierre Audouin Consultants (PAC) de belangrijkste marktspelers in BelgiŽ en Luxemburg. PAC vulde de resultaten van die interviews aan met informatie uit zijn eigen uitgebreide database. Het consultancybedrijf heeft een cel die gespecialiseerd is in Business Intelligence en die de sector al jaren van dichtbij volgt. Door zich te concentreren op vier subsegmenten legt de onderneming de basis voor een relevante en objectieve vergelijking van gegevens.

De gedetailleerde resultaten van de studie zijn beschikbaar op www.sas.com/belux/marketsurvey.

 

Over SAS
SAS is marktleider in business analytics software en services, en de grootste onafhankelijk leverancier binnen de business intelligence markt. Met behulp van innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd framework, helpt SAS klanten op 45.000 sites bij het verbeteren van hun performantie en bij het leveren van kennis voor het nemen van betere en snellere beslissingen. Sinds 1976, geeft SAS zijn klanten wereldwijd The Power to Know®. Meer informatie vindt u op: http://www.sas.com/belux.

Over Audouin Consultants (PAC)
PAC is een internationale onderneming voor marktonderzoek en strategisch advies voor de Software en IT Industrie (SITSI).  IT leveranciers, CIOs, consultancy- en investeringsbedrijven gebruiken analyses en advies van PAC om hen te helpen bij het nemen van beslissingen rond groei, technologie, financiën en operationele kwesties. Dankzij meer dan 30 jaar ervaring in Europa en activiteiten over de hele wereld, beschikt PAC over een grondige kennis van lokale en internationale  Informaticamarkten. Meer informatie op www.pac-online.fr.

Voor meer informatie en/of een interview, gelieve contact op te nemen met:

SAS Institute nv
Gracy Poelman
Kasteel de Robiano
Hertenbergstraat 6
B - 3080 Tervuren
Tel.: +32 (0)2 766.07.52
Fax: +32 (0)2 766.07.77
E-mail: gracy.poelman@sbx.sas.com
www.sas.com/belux

SAS en alle andere SAS Institute Inc. product- of dienstnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. ® wijst op een registratie in de VS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Copyright © 2010 SAS Institute Inc.