Številka 3 / 2010
SAS Adriatic Region NewsletterVeselko


SAS in Vipnet

Hrvoje Veselko | VIPnet
Direktor prodaje

Vipnet je bil prvi alternativni mobilni operater na Hrvaškem, ki je leta 1999 trgu predstavil revolucionarni in izjemno uspešni predplačniški paket, s katerim je približal mobilno telefonijo več uporabnikom kot kadarkoli prej.

Vipnet, ki  je v lasti podjetja Telekom Austria Group, je prav tako utiral pot pri inovacijah v naročniškem segmentu z uvedbo popolne storitve VPN hrvaškim podjetjem (mobilna in fiksna telefonija) in se trenutno vse bolj  osredotoča na mobilni širokopasovni dostop, tako za predplačniške, kot tudi naročniške uporabnike. Z enim izmed tehnološko najbolj sodobnih omrežij v regiji so nedavno uvedli  visokokakovostne glasovne zmogljivosti in ob priznanjih za kakovostne storitve naročnikom uspeli zadržati zelo pomemben tržni delež  na hrvaškem trgu.

Današnji trg telekomunikacij na Hrvaškem ima vse lastnosti razvitega trga. Penetracija SIM kartic je dosegla 140%, na povsem zasičenem trgu delujejo trije mobilni operaterji in en ponudnik storitev, poleg  tega je pred nedavnim na trg vstopil še en nov ponudnik. Hkrati se Hrvaška sooča s posledicami svetovne finančne krize, ki je dodatno podkrepljena z lastnimi gospodarskimi slabostmi. Vlada je poskusila povečati proračunske prihodke z uvedbo dodatnih trošarin na vsako opravljeno minuto pogovora in vsako poslano SMS sporočilo. V takšnih razmerah je pomemben prav vsak posamezen naročnik.

V takšnih okoliščinah postaja pridobivanje novih naročnikov resničen izziv, hkrati pa zahteva popolnoma nov pristop v zadrževanje obstoječih naročnikov. Uporabniki storitev se vse bolj zavedajo stroškov, kar gre v prid ponudnikom storitev, ki v cenovni občutljivosti prepoznajo priložnost, ter hkrati zahteva racionalizacijo ponudbe izdelkov in storitev.

Razumljivost ponudbe in osredotočenje na dejanske potrebe in koristi so predpogoj učinkovite prodaje. V zgoraj opisanih pogojih poslovanja je naša prodajna ekipa potrebovala orodja, ki bi jim omogočila poglobljeno razumevanje vzorcev obnašanja uporabnikov in natančen pregled prihodkovne in profitabilnostne slike ter nabora storitev na ravni posameznega naročnika.

Vipnet sodeluje s SASom že od leta 2006 in stalno potrjuje pozitivne učinke, ki ji prinaša odločanje na podlagi analitičnega pristopa pri upravljanju odnosov s strankami. Boljše razumevanje naročnikov s segmentacijo in profiliranjem, analiziranjem ter napovedovanjem njihovega obnašanja ter izbiro ustreznih tržnih poti so le nekatere od prednosti, ki jih Vipnetu omogočajo uvedene rešitve SAS.

Prav v prodajni ekipi smo posebej zadovoljni z uporabo napredne rešitve za oblikovanje cen, ki jo je razvil SAS ob intenzivnem upoštevanju specifičnih zahtev Vipneta, ki izhajajo iz zahtevnih in dinamičnih pogojev poslovanja. Rešitev nam omogoča analize in simulacije cenovnih modelov ter pogovornih tarif tako za segment velikih strank, malih in srednjih podjetij, kot tudi na nivoju posameznega naročnika in hkrati zagotavlja celovito spremljanje vplivov na naše ključne prihodkovne in profitabilnostne kazalnike uspešnosti (KPI).

Te zmožnosti nam zagotavljajo položaj zaupanja vrednega svetovalca v očeh naših strank, kar nam omogoča prodajo s proaktivnim svetovalnim pristopom, ob hkratnem upoštevanju vseh pomembnih dejavnikov za sprejemanje odločitev.  Rešitev nam prinaša občutno skrajšanje časa za odzivanje na trgu, večjo natančnost, verodostojnost, skratka enega od dejavnikov, ki nas razlikuje od ostalih ponudnikov.

 

 


Your SAS profile:

Want to get more out of your relationship with SAS? Create a SAS profile. Don't miss important updates from SAS! Please add sas.com as a domain in your safe sender list.

About this e-mail:
If you do not wish to receive future e-mails, please go to http://www.sas.com/apps/userid/email_preference.jsp. To contact SAS via postal mail: SAS, SAS Campus Drive, Cary NC 27513 USA. ATTN: Legal Division/Privacy Manager.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and product names are trademarks of their respective companies. Copyright © SAS Institute Inc. All rights reserved.